Det är finurligt det där med att söka jobb. Det kan tyckas att några har hur lätt som helst att både söka och att få arbete. Medans en del strävar hela livet i uppförsbacke. Vilken grupp tillhör du? Eller kanske har du inte tänkt tanken hela vägen ut på detta med jobbsökeri?

I vilket fall så finns det idag så mycket enklare möjligheter till att söka och få anställning idag. Internet gör både tjänster och företag mycket mer tillgängligare än tidigare. Detta gör att vi kan på ett så mycket enklare sätt nå nya anställningar än tidgare. Dock ska vi såklart invemtera likaväl oss själva som tjänsterna som utlöses.

 Inventera dig själv

* Vilka kompetenser besitter du?

* Vilka är dina styrkor?

* Vilka områden behöver du utveckla?

 

Vilka miljöer trivs du i?

* Vilka av dina tidigare anställningar har du trivts bäst i?

* Vilka arbetsuppgifter trivs du bäst med?

* Vilka arbetsmiljöer trivs du mindre bra i

* Vilka arbetsuppgifter trivs du mindre bra med?

 

Arbetstider

* Vilka arbetstider trivs du bäst med?

* Vilka arbetstider trivs du mindre bra med?

Hur påverkar arbetstiderna din familj och din fritid?

 

Överskrifterna ovan går att detlajera ner såklart- specifika underrubriker till mer personliga för dig. 

 

Den utlösta tjänsten

* Vad vet jag om arbetsgivaren?

* Vad vet jag om tjänsten?

Passar beskrivningen ihop med min egna inventering av mig själv?

 

Bolla dessa frågeställningar så att du är beredd när lediga jobberbjudanden dyker upp - antingen i verkligheten eller via annons eller kontakt. Så mycket enklare att dels våga söka- för jag veta att jag lever upp till det som söks och dels kan jag också sålla bort erbjudanden där tex arbetstider inte skulle kunna fungera i mitt familjeliv.

Förberedelser i ditt jobbsökeri är A- och O och gör det så mycket enklare för dig själv att hitta rätt. Tja, för det är DU som ska hitta arbetsgivaren som får dig att trivas och vara effektiv. Och de går att finna I know!Kiss

Min lilla kakförsäljare går igenom beställningslistan- idag står det kakleverans på hennes schema.

Så bra för barnen i tidig ålder att få ta del i hela säljledet och bidra av egen maskin till skolresebufferten

Kram A.