När du kikar i din almanacka- kan du då se att du lagt tid till allt det där som du vill att dagen ska innehålla? Jag tänker - ibland ser vi livet som block och kanske skriver in enbart jobba på en dag. oftast jobbar vi inte dagens alla 2 4 timmar utan kanske max 8. och visst blir det som en nästan "jobbig dag om det står föräldramöte efter jobba- som om inga lediga minutrar till något annat fanns... Risk finns här tiden enbart räcker till just jobb och föräldramöte. Middagslagning är helt borta ur kalendern och snabbmat får fixas.

Att detaljera ner klockslag och minska längden på våra olika pass av innehåll på våra dagar kan vara ett tips för att hitta luft och utrymme. Även om snabbmat är gott emellanåt, så tror jag bestämt att njutningen då är större när ett medvetet val till det i gjort. Ett val av enbart tidsbrist blir oftamer stressande mindre njutbart- iallafall för mig.

Vissa dagar hade vi fått vara utan middag om jag låtit bli att tillåta mig snabbmat. Dock med mer detaljerad almanacka vore nog tillfällena mer njutbara.  

Att jag och flera med mig av naturen är annat än matmammor kan också såklart vara bidragande till nyttjande av snabbmat. Och det måste ju vara helt ok - vi har ju andra egenskaper som är nog så bra! 

Den som sitter 50 mil bort och bidrar med annat tyckande så att singelmamman får ett ok över sina axlar, tycker jag istället ska lägga sin energi på att stödja.

Kram A.