Återigen en varm morgon här i Ayia Napa. Klockan är strax åtta och gradat Aletsch hår upp till 30 grader. Eftersom målet är en lugn avkopplande bad och solsemester passar det perfekt.. morgon promenaden blev idag 30 minuter och sen blev det en god fruktfrukost med yoghurt. Nu låter jag maten sjunka med intagande av kaffe. Om jag nu har ökat rörrlseglädjen under dessa dagar med promenader simning och vattengympa. Så har jag minskat kaffedrickandet. Planen är inte alls nåt varaktigt mål för det utan väl hemma kommer det blir det en och annan extra kopp igen. Frukostmatsen här är fin och inbjudande - hälften inomhus och hälften ute. Jag sitter i gränslandet mitt emellan. Har lyssnat på senaste avsnittet av Skäringer och Mannheimer och kom på mig att skratta högt med lurar i öronen. Tur barnen sov- sånna pinsamheter av en mamma funkar mindre bra när man är 14 och 15.. Semesterlivet är intensivt - dygnet-runt-boende på ofta minimal yta. Och den jämna balansen av egen tid och tid ihop behöver oftast hjälp på traven. Medvetna - gör Du dem? Förr kunde jag komma på mig med irritation över barnens sovande hela förmiddagar under sommarlovet - till ingen nytta! Nu nyttjar jag istället den tiden som MIN tid! Mina ungar kommer upp och kommer kunna nyttja badlivet här idag också- frukosten stänger klockan 10. Så kvart i 10 trevar de 2 blondinerna säkerligen in. Då har jag hunnit med en simtur också.. vad jag vill säga med detta är - släpp förväntningar på andra. Din världskarta är din och andra människor har andra världskartor. Även om det är dina egna ungar så kan världskartan se helt annorlunda ut. Ju mer du är glad och visar trivsel med dina val och beslut kan du istället få med dem utan att det tar din energi😃 Förväntningar på andra ger bara besvikelser i längden- släpp dem. Fokuset på det bästa i din världskarta och få ut det bästa. Och döm om min förvåning när nu tjejerna var här redan nu klockan nio!! Nu väntar vattten lek och ytterligare en härlig dag i värmen Kram A.