Dagens semestwrfundetingar skrivs vid poolen. En stilla lugn pool. Klockan är strax efter sju denna onsdagsmorgon. Temperaturen är redan upp mot 30 grader.. det är för mig underbart. Även om det redan, så här tidigt på morgonen är riktigt varmt och möjligheten är stor till att antingen fortsätta sova alternativt somna om här i solstolen, så är planen en annan. Idag ska morgonpromenaden gås barfota på stranden med nåt bra avsnitt av framgångspodden i öronen. Kombinationen är mycket god och gör mycket gott för mitt välbefinnande både på in och utsidan. Det är minskad rörelseglädje som fått extra kilona att lagras på min egentliga späda kropp. Har jag nämnt att att 15 åringen går klädd i min gamla jeanskjol som jag bar jämnt under hennes småbarns år. Om jag kommer i den idag?? Nä- den går bara halvvägs över knäskålarna.. men sitter som smäck på henne.. Promenader och då menar jag raska sådana är alldeles för underskattade vad gäller rörelseglädje. Och det gäller att få varaktighet i det. 30 minuters raskt stegande om dagen. Hur var och när de ska stoppas in är olika för oss alla. Rekommendationen är en almanacka eller kalender där du får till promenaden lika kraftfullt som när du skriver in tandläkarbesök. För dem genomför du väl alltid?! Veckan här har fört med sig goda promenader o h njutningar av ett vackert Ayia Napa samtidigt . Även goda stärkande ord av framgångspodden med olika talare i stärker mig till att fortsätta mitt stegande. Vattengympa är också en god rörekseform här- kan undra hur det kommer sig att det är i princip enbart kvinnor på passen? Vad är det som gör att ett härligt rörelsepass i vattnet ratas av de flesta män? Inget unikt här mot andra hotell vi bott på genom åren. Jag tror att lunchllen hade mått bättre även för männen på semester av ett stärkande vattengympa pass innan lunch! Sent igår nåddes jag av den sorgliga nyheten att en av Sveriges bästa skådespelare har somnat in endast 56 år - Michael Nyqvist. I land kan man undra vad det är som styr att människor måste avvika så där mitt i livet utan att ha levt färdigt liksom? En mycket stor aktör är nu borta och vi får vara mycket tacksamma över filmerna han spelat in, som vi kan se igen. Åter till dagen här och dax att njuta av stegande på stranden - barfota. Den rutinen hade jag velat ha med hem- dock då får jag bosätta mig på varmare breddgrader. Och någonstans så gillar jag ju faktiskt årstidsväxlingarna. Men vad gäller semester så Cypern och Ayia Napa och hotell Sancta Napa- vi kommer gärna tillbaks! TUI levererar som alltid vad som utlovats! Vi är sååå nöjda! Står du i bokningstankar- ja, här var tipset!! Nu mot stranden barfota och känna sanden mellan tårna Kram A.