Klockan är vid lunchtid, nyy vecka och måndag hemmavid. Jag startatde dagen med powerwalk och njuter av värmen trots igen mulen himmel på balkongen. Och tonåringarna- mina actionhjältar tja, de är inte vakna än.. Och om de nu vill sova bort sina lediga dgara so what- eller? Ni tonårsmammor- hur bemöter ni era sjusovande tonåringar?
Jag har väninnor som går i taket för att onåringarna låter bli att bädda sin säng och sover till nio..  Skulle mina vara uppe och studsa tidga sommarlovsmornar och bädda sängen stilfullt, tja, då skulle de nog inte vara mina barn.  

Jag är ju också en sjusovare- men en sjusovare som med tiden har lärt mig att jag mår bättre av att ta vara på dagen än att sova bort den. En kunskap jag inte hade om mig själv när jag vara femton- så tja- jag låter de sova..

Mitt idag lugnare jag vad gäller tonåringar dess struktur och sommarlovshäng, kan kanske ha att göra med att jag är singelmamma- det är jag och mina tjejer som kamperar ihop - det blir tight så klart men också sårbart - jag kan inte dela mig. Och ibland kan ju föräldrar behövas på fler platsare samtidigt med flera barn i barnaskaran. 

Bädda sängar och städa barnrum gör jag inte längre- jag har nog med disk och tvätt efter oss alla. För där är svårt att få mina att naturligt hjäpa tillTeamkänslan försvinner på något sätt när det handlar m markservice hemmavid. Har du nåt tips att få till den?

Jag har inga regler om när man ska gå upp eller vad som ska göras på deras egna rum.

Nedan ser du de punkterna som vi ha beständiga för att göra livet roligare för en enastående singelmamma och två tonårsdöttrar

* Kläder som ska tvättas - läggs vid maskinen- annars blir de inte tvättade

* Förste man som möter en klar tvättmaskin i badrummet, häger upp den- Konstigt att jag alltid är förstWink

* Ner i diskamaskinen med smutsig disk när du äter/lagar käk. Plocka ur om maskinen är ren- konstigt att maskinen alltid är ren när jag käkar..Wink

 
Två actionhjältar på Skara sommarland- en heldag med kompisar i solskenet- utslagna idag Laughing

Sen har vi punkter som puffa till soffans kuddar och filtar när du går därifrån, plocka med dig det du burit till borden, ställ iordning dina skor i hallen osv men de lotterna faller alltid på mig ändå.. WinkJag är en mer snabb och slarvig än ordnng och reda pengar på fredag typ vad gäller hemmaarenan, så klart att så tight som vi lever så färgar det mina actionhjältssjälar också. 
Jag ser mig själv på olika sätt i mina barn- vissa beteenden har varit svårare och också smärtsammare att se än andra.

Men sommarlovetscharm är ju också att vila sig så de får väl sova, så hänger jag ytterligare en maskin tvätt med tonårskläder ha, haWink Jag får ju också ihop min egen tid när de sjusovare- inget ont som inte har något gott med sigKissLaughing

 


 En singelmammas semesterdag - det finns plats för vla och återhämtning-lta rätt på möjligheten!

Medvetna val att hitta egen tid och påfyllnad tror jag att alla behöver- men ändå vi singelmammor som har 24 timmmarsassistans för tonåringars behov., behöver det ännu mer. Och jag vet att tiden är knapp som singelförälder och tonårsförälder- men leta luckor! Tidiga mornar när de sover - är mina bäst till egen tid utan att behöva bli avbruten- för iallafall mina tonåringar går oftast inte upp tidigare än de behöver!

Kram A.