Att aktivera tonåringar under 10 veckors sommarlov kan kosta skjortan. Dock finns det också aktiviteter som inte alltid behöver vara så kostsamma. Även tonåringar kan ha ett utflyktsbehov där gröngräset den medhavna matsäcken och kanske havsstranden är allt. Och så klart närheten till varandra. Jag vet precis hur trögt det kan vara emellanåt att få med sig tonåringar- "orkar inte" Vill inte".. Men jag vet också hur bra det brukar bli efteråt, när jag bestämmer att vi gör det ändå! 
Vi bor i en del av landet där det finns många utflyktsmål som jag och mina ungar faktiskt ännu inte har skådat- så det finns att göra och att uppleva. Många av sakerna är inte heller de mest kostsamma. Vilket kan gynna om du liksom jag drar rodret själv för dina tonåringar.

Att njuta vid havet är gratis och har man som vi kylväska med mackor och pannkakslunch blir det minimalt med kostnader. Jag hoppas att fröken väder är med för fler baddagar vid havet!

Ett stående sommarlovsbesök brukar SKARA SOMMARLAND få av oss och så även i år. Kylväskan var packad med frukost mat och badkläderna med. Lite över en timmes körning och sen var vi där. En park där ungarna verkligen har skoj- närheten gör också att vi är flexibla till när vi åker- vädret får avgöra, då vattenlandsskapet är det som mina ungar älskar!

  

Morgon trötta actionhjältar och vi är sist in av vårt sällskap men ändå har parken precis öppnat. Kl.10-19 är parken öppet och gissa vad klockan var när vi promenerade ut igen..?

Fin stor entre gör att det man undviker stora köer- smart!

Badlandskapet är smäck- fem tonåringar i två båtar har superskoj!


Om jag åkte dessa rushbanor och båtar..?

God thailunch köptes i parken!!


Det var inte bara de läskigaste atrraktionerna som skulle testast..WinkKiss


Och tänk så kul det kan bli av några stenar i lite vatten..


Och likaså en trätunna..även för fem tonåringar är inye alltid det flashigaste det roligaste- enkelheten kan vara det bästa även för dem!Kiss

På Skara Sommarland betalar du inträde och sen ingår allt! Smart tycker jag inga onödiga biljetter som ska rivas eller klippas du bara är liksom inom parkområdet. Synd bara att besöket fick vara utan BIG DROPFrown då den var stängd.. Kanske hade vi valt en annan dag om vi vetat det.. Dock det årliga besöket varade som vanligt från öppning till stängning- och ja- vi hade koll på vädret innan och valde dag med omsorg!Laughing

Utomhus hella dagen och kul! Smile Det badades rejält hela dagen. E thailunch som var värd sitt pris mycket god. En härlig dag, som såklart hade en prislapp på- Det årliga besöket ingår liksom i budgeten- och även om Big drop inte var öppen, ( kan undra hur man vet sånt innan..) tror jag inte att det blir nåt mer besök i år.. men men man ska aldrig säga aldrig..Wink

 
Nöjda tjejer som haft en heldags skoj ihop med vänner!


Och även mamma hade en superdag i det sköna solskenet!!

 Jag kan rekomendera Skara Sommarland som heldagsaktivitet- man får liksom både närhet avkoppling och skoj ihop både vuxna och barn! PS! Det finns skrindor att hyra för tunga kylväskor, så undslipper föräldrar att bära runt packning för en heldag!!

Kram A.