Kaffe paus på trappan i faktiskt värmade solsken kan ge en härlig känsla en något kyligare augustimåndag än vad som brukas. Vissa dagar får vi vara glad över det lilla som fröken väder levererar och jag är mycket tacksam över utomhus som arbetsmiljö idag. All den friska luften under dagtid idag gjorde att det blev inomhusavkoppling och umgänge denna efterdag. En dag av gott och blandat kan man säga. 

Kvällen funderare går under rubriken falska förhoppningar och att våga säga nej.

 

Hur många falska förhoppningar har du gått på i dina dagar- jag menar nån gång har du väl gjort ditt val efter någon annan istället för efter ditt innersta? Du har väl nån gång lyssnat till någon och dens intresse av få dig att göra som den tycker och på dennes glamourösa beskrivning genom den egna världsbilden. Någon gång har du kanske gjort ditt val efter en sådan person och hoppat över din egna tveksam het i känslan.. Jag vet inte hur det valet i så fall blev för dig. Dock vet jag att de valen som jag kan komma på i mitt liv där jag har lyssnat på andra än mer på min egna känsla har blvit helt galet. Den glamourösa världsbildens mästare kan inte överför den från sig själv till någon annan. Min känsla går ju itu av det när jag gjort val därefter. Det är som jag gjort val på falska förhoppningar. Tvärt blir istället känslan när jag nnat valet har lyssnat till den varit lyhörd att den är min egna och hur den lyder där inom mig- innan jag gör mitt val. När jag lyssnat tiill den och har känslan med mig i valet dansar jag som bäst fram i resultatet!Kiss

Förmågan att säga nej har många med mig haft svårigheter med i livet. Som förälder att säga nej till sina barn. Och svårigheternna att säga nej till spevciella personer- de som ändå fortsätter att tjata- de som inte lyssnar på dig utan tjatar vidare att du borde och som sen lägger in små smygisar av små val som leder dig vidare till det de vill istället för ditt nej som du själv ville. Ja det kräver sin övninga att vara modig nog att säja nej till dessa personer!. 

Det ska så klart vara lika ok med ett nej som med ett ja. Vi ska alltid våga säga ett nej. och vi ska alltid kunna ta ett nej lika bra som ett ja. Öva dig med att säga nej i de relationerna som du är trygg i för att bli tryggare i dina nej!

 

Nu till dagens bästa!!! Dragning av tygkassevinnare är gjord och med glad överraskning kommer vinnarna presenteras i nästa blogginlägg- så håll koll kan det vara du??Kiss

Kram A.