Tänkte vi skulle fundera lite grann på detta med bil och bilköp här på bloggen. Under 10 års tid av mina körkorts år körde jag inte bil. Jag trodde inte att jag någonsin skulle göra det igen. Jag var livrädd att själv sitta framför ratten på bilar som inte startade eller som slutade att fungera mitt i trafiken. Jag lärde mig att klara mig utan bil och även om det var lite klurigt emellanåt, så löste jag det. 
Min rädsla för bilkörning överkoms tack vare två goda vänner som dels fick mig bakom ratten igen genom rätt sätt och också lånade ut sin bil med automat till mig. Helt plötsligt blev det för mig roligt att köra bil igen! Tusen tack!! Vilken vändning livet har tagit också genom detta!

Min bil är en del av den friheten som jag mår bra utav idag och behöver. Dock handlar ju detta med bil om en eller annan krona i investering. Bägge mina två första egna bilar innebar både sura pengar ibillån varje månad att betala och därefter olika repartioner där räkningar från verkstadsbesök damp ner titt som tätt. Även om jag hade fått en slags frihetskänsla tillbaks genom att köra bil igen, så var det också en börda med dessa äldre halvpålitliga bilar som fanns i den prisklassen som jag hade råd att investera i. När jag sen skulle köpa i min tredjebil upptäkte jag möjligheten till billeasing- vilken gudagåva!!

För mig har de åren jag leasat bilar, bara inneburit fördel. Jag slipper dyra billån att betala. Inga oförutsädda utgifter på verkstadsbesök och arbete på en äldre trasig bil. Utan här har jag samma utgift månad efter månad och allt ingår. Samt jag kör alltid nytt!! Yes- det är faktiskt så- numera är jag inne på min tredje nya leasingbil. Det är en fantastisk känsla att köra ny bil. Och lugnet som är inom mig att bilen både startar och förmodligen inte går sönder i det närmaste känns super.  

Vart annat till var tredje år har jag också bytt till ny bil igen. Jag har inget behov av att investera i en bil som direkt sjunker i värde- för mig känns leasing som ett alldeles perfekt val för jämnare ekonomi och utgiftspost bil.  

Redan kan jag känna spänning i att så småningom börja fundera på vilket märke och viken modell nästa leasingbil ska vara.

Kram A.