En vecka kvar till skolstart. Om en vecka är liksom alla i höstrutiner igen. Jag märker detta klart och tydligt redan nu i mötet med määnniskor. Vad har du gjort på semester? Vart åkte ni i sommar? osv Herre gud det är 2017 - medvetenheten om våra olikheter pratas det om hela tiden, men ändå lever gamla sktifrågor kvar. Det finns varken pengar eller möjligheter för alla att ta sig på resa under sommarenveckorna. Och för den delen kan också andra val priopriteras som gör att resor inte är intressant- men ändå lever frågorna kvar som en slags självklarhet- Är det inte märkligt? 

Jag tror min äldsta tjej var 13 år när mina pengar för första gången räckte till att åka utomlands med två av mina fyra tjejer. Innan dess hade jag liksom inte trott att det överhuvud taget var möjligt för mig att åka iväg på semester med mina barn. Den resan blev en vändpunkt för mig, och jag arbetar målmedvetet för att komma iväg på iallafall en veckas semester 1 gång om året.

Men min äldsta dotter var alltså 13 år innan jag som förälder kunde skaffa mig möjligheten att åka på semester med mina barn. Och dessutom var inte alla fyra med på den semester- det hade inte pengarna räckt till.

Vi har alla ett val pratar vi ofta om - och jag är fullt enig i detta. Att sedan ta sig till att se sina val och hitta möjliheterna - tja, det är en femma att knäcka. Singelmammans vardag är många gånger så tight i tid att det kanske knappt går att hitta stunder för egen tid att reflektera över olika val och möjligheter. Det tog mig många år som enastående och ensamstående fyrabarnsmamma att just finns utrymme till mig själv. Men det var när jag fan de stunderna i mitt veckoschema som livet liksom tog fart igen. Mina drömlistor började skapas och jag betade av dem en efter en. Jag är otroligt tacksam för detta idag!

Åter tillbaka till sommarmåndernas baksida eller kan tyckas stärkelse- för visst är det så att det är just våra OLIKHETER som är det viktiga för det unika i oss? Ingen ska behöva skämmas för att de inte varit på semester när hösten tar fart- alra minst barnen!

Mitt lilla tips i denna fundering denna lördagsmorgon är att tänka till innan du ställer en fråga om det ena eller det andra till en annan människa- likaväl vuxen som barn- Vad är ditt syfte med frågan du vill ställa? Är det för din egna nyfikenhet eller för att stärka människan mitt emot? Visst måste det väl vara mer viktgare att möta männsikan i nuet och fråga hur den mår och vad den vill göra istället för vart den har varit i sommar?

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    En vecka utan vardag och måsten med alla fyra-                                                         en singelmammas stående dröm- här Rhodos in the historyKiss

Mitt lilla tips i denna fundering denna lördagsmorgon är att tänka till innan du ställer en fråga om det ena eller det andra till en annan människa- likaväl vuxen som barn- Vad är ditt syfte med frågan du vill ställa? Är det för din egna nyfikenhet eller för att stärka människan mitt emot? Visst måste det väl vara mer viktgare att möta männsikan i nuet och fråga hur den mår och vad den vill göra istället för vart den har varit i sommar?

Kram A.