Första kaffemuggen är snart uppdrucken soffläge och nyhetsmorgon- lugnet ligger likaväl över vår våning som över centrums gator utanför. Jag reföekterar vidare i detta med sommarlov och tittar på hur vi har fördelat våra lediga veckor. 

Det där med badväder och lediga dagar har inte riktigt stämt överrens denna sommar - Förutom veckan på Cypern har det endast blivit en dag med  familjemys vid havet.. hm märkligt. Men med en flexibel dra har vi med flexibilitet nyttjat våra lediga dagar till annat än just baddagar på stranden.

Med tonåringar i huset som följer skolterminerna vad gäller ledighet, börjar liksom sommaren när skolan startar och är också slut när skolan startar upp vid höstterminens början. 
Även om sensommarvärmen låter vänta på sig denna sista sommarlovsvecka - iallafall vad vi ser på väder prognosen, så finns det ändå mycket att ta tillvara och njuta av

Att leva själv med barn kan vara periodvis tufft på olika plan. Dock har jag idag istället valt att se det som en stor förmån. Denna sista veckan behöver vi då ladda för en höst med studier och jobb- nästa anhalt är ju egentligen först om 10 veckor- då höstlovet är.

Så igår checkade jag runt på alternativ för mig och tjerna att ta igen oss ett dygn eller två på annat ort. Familjespa ligger i fokus- trots att jag surfade runt alldeles för länge och för sent, så har jag inte hittat något som är för oss.

Så igår checkade jag runt på alternativ för mig och tjerna att ta igen oss ett dygn eller två på annat ort. Familjespa ligger i fokus- trots att jag surfade runt alldeles för länge och för sent, så har jag inte hittat något som är för oss.

Genom åren har vi varit på Stenungsbaden ett flertal gånger på familjespa i olika konstilationer- vilket har varit helt helt super! Jag tror det finns bra erbjudande där för familjer på alla skolloven- dock verkar just veckan som ligger framför inte vara för just familjer. Men håll koll på den sidan - när loven börjar närma sig igen och du behöver komma ifrån med dina ungar!

 

Både Göteborg och Varberg har också några olika spahotell som jag har kollat in- dock gäller det att ha koll på åldersgränsen i spaområdet om det inte är just familjeerbjudande. De anläggningar som har 16 år funkar inte för oss- tjejerna är ju 13 och 15..hm.
Lugnet som infinner sig genom en skön spavistelse är att eftersöka- så här innan skolstart. Så jag letar vidare- blir det inte spa kanske vi hittar något annat att ladda med.

Att som jag vara frilansare kan göra att veckorna ser något olika ut- och så är fallet denna höst. Jag har förändrat massor och jag känner med nya uppdragens fokus så ligger mitt fokus i stort att kunna bidra till enklare och bättre liv för någon annan. Och såklart- att också ha fokus på ledig tid och arbetstid i min almanacka. De gränserna behövs mrkeras efter att ha varit ganska utsuddande i några år.

 

Hur laddar du inför din bästa höst?

Hur planerar du din bästa höst?

Har du förslag på bra laddningar för singelmamman och 2 tonåringar - så dela gärna med dig i kommentarerna- kostsamma som mindre kostsamma eftersöks. Vi ensamförsörjande mammor är många och allt som är bra behöver inte vara kostsamt. Lika viktigt att kunna ladda i det enkla- eller hur? Alla bilderna i detta inlägg från en mycket lyckad spavistelse på just Stenungsbaden för några årsedan med tre av mina fyra actionhjältar- lovely wekeend! Kolla in utsikten från rummet- MAGNIFIK- klart att man får ro i både kropp och själ!

Kram A.