Känner ni höstkänslan? Det är helt sjukt hur fort det går att vips vara inne i höst och vardagstänk. men frågan är om det behöver vara tråkigt? jag tänker vardagen är ju det som du har mest av av dina dagar- eller hur? Vardagstänk och planering kan såklart se olika ut för oss alla beroende på vilket liv vi har och hur vi är som person. Men det handlar alltid också om hur vi själva förhåller oss till vår vardag och det som är i nuet.

Som den karriärscoach jag är så tycker jag mycket om när människor tar det där steget för att komma vidare inok sin karriär. Det steget kan lika väl vara att byta bransch och jobb som att sätta sig på skolbänken och kompletera sina innehavda kunskaper med nytt mott målet till nya tjänst

Jag har haft förmånen att ha modet att både byta arbete och byta bransch några gånger i mitt liv. Spännande och lärorikt. jag har också kunskaper från en bransch tilll en annan att ta med in i något nytt. Att byta jobbär en förmån- likaväl för dig själv som för den nya branschen- att få in dig som en frisk  fläkt som har annan erfarenhet- tja, det borde vara guld värt- eller hur?

Så står du nu inför hösten, där du inte vill vara eller har du inget nytt att gå till? Tja nedan följer några tips:

* Ett uppdaterat cv- väl värt! Testa och skicka det först till några för dig mindra atraktiva lediga jobb, för att se hur långt ditt cv håller. självklart ska det vara för dig relavanta arbeten att söka. Kommer du inte vidare i ansökningsprocessen- tja- vad kan du förändra i ditt cv? Vem/vad kan du ta hjälp av. Karriärcoachning kanske kan vara något.

* Gör en lista på 10 för dig attrraktiva företag som du skulle vilja jobba för. Vad skulle du vilja jobba med på dessa företag? har de några sådana tjänster? Vad krävs för dessa tjänster? Har du den kompetensen? har de några lediga tjänster? Har du några kontakter på dessa företag? Majoriteten av all job som tillsätts idag går via kontakter istället för just annonsering

* Vad kan du tillföra ditt drömföretag? Vilka kompetenser? Vilka egenskaper? Vad skulle det kunna ge företaget för resultat om de anställde just dig? 

* Hur kan du själv marknadsföra dig till en ny bransch som du äintresserad av? kan du visa framfötterna som vikarie tex?

MÅnga branscher- fler än vi tror behöver vikarier när ordinarie personal är frånvarande. Det lan vara ett mycket bra sätt att dels marknadsföra sig själv och visa sina genskaper och kompetenser i den nya branschen genom att jobba som vikarie. Det kan också vara mycket fördelaktigt att genom vikariejobb prova på den nya branschen innan jag söker mig permanent dit. I många branscher leder också väl skött vikarieuppdrag till mer fasta tider och tom fasta heltidstjänster. 

Här kommer tips på branscher med  stora vikariemöjligheter

* Skolor

* Förskolor

* Äldreboenden

* Personliga assistenter

* Serveringspersonal

* Butiksbiträden

Jag har goda kontakter vad gäller skola förskola och pernlig assitent, så är du eller vet du någon som skulle vilja in som vikarie i dessa branscher- hör av dig till mig så förmedlar jag kontakt: MAIL 

Från en förmiddag i nytt dataprogram till en eftermiddag med telefonen som arbetsredskap- Idag fick bli en uppstarts dag av hösten- sen laddar jag med ledighet tills den ordentliga starten i nästa vecka. Förresten funkar den vita sommarreaskjortan från H/M super till både en mötesförmiddag med andra kollegor som vid det egna kontoret med telefonen- Grymt köp helt enkelt!

Kram A.