Kommer hem något tidigare än andra eftermiddagar/kvällar denna vecka- trots det har jag gjort min arbetsdag med besked. Kommer ut i köket och vad väntar mig där- en halvrutten banan har dragit till sig en hel klan med banan flugor- små ettriga och fruktansvärt äckliga. Tur är att de följer med bananen ut från vårt hem med soporna.
Under vägen till soporna kom jag att tänka på en annan invasion av smådjur som jag haft i en annan lägenhet- nämligen av myror! Usch och fy vad otrevligt det var- så fort vinterkylan lagt sig började de invadera sovrum och kök- små svarta kröp de omkring, och minsta lilla sötsak som mina stora tjejer, som då var små- tappade på glovet invaderas av dem. Jag kommer ihåg att det var svårt att sova- så fort jag slöt ögonen så tänkte jag på att myrorna skulle börja krypa på mig.

 

Att få bort denna myrinvasion var sannerligen inte lätt- de skadedjursbekämpningsmedel jag köpte verkade bara för stunden- det dröjde inte länge förrän det ljusa golvet vid vägglisterna började få mörka fält av myrorna igen. Vi försökte verkligen bekämpa med allt både på in som utsidan men ingenting hjälpe. De var först när Anticimex kontaktades och på något sätt sprutade bort de svarta myrorna som vi fick bort dem. Myrorna bodde nämligen i våra väggar visade det sig- och liksom övervintrade där. Hur Anticimex bar sig åt vet jag inte- huvudsaken var bara att det blev ett mycket lyckat resultat att ta hem dem och låta dem bekämpa myrorna.Så här i efterhand kan jag vara klok att förstå att hade vi tagit dit dem direkt hade vi vunnit massa tid och illmariga känslor av dessa myror.(Sponsrat inlägg)

Mitt lilla tips idag- ta hjälp av fackmänniskor för att bekämpa ohyra! Det lönar sig! Smile

Kram A.