Som tidigare småbarnsmamma och numer tonårsmorsa har jag gjort vad jag kunnat föra att säkra det osäkra för mina barn. Som små hade jag tipp/spisskydd på spisen och skåpsspärrar i vår tidigare våning. Sele i vagnar/kärror och hjälm vid cykling, är några exempel på deär jag har följt rekomendationer och lagar. Så även vad som hjält vid bilåkning. Volvos bilstolar och bilkuddar har fungerat mycket ra för mina barn.

När tjejerna kommit upp i tonåren och har en mer egen vilja än att alltid se på säkerhet så har just detta med cyckelhjälm varit upp till diskussion om den ska vara av eller på.. Kan erkänna att jag inte alltid vunnit kampen här. Dock vid mopedåkning- Så har just innehavandet av en säker hjälm varit lika viktigt för mig som för tjejerna att ha tillgång till. Idag gäller CE-märkning på hjälmarna. 
jag tänker att det kan vara en slags "billig försäkring att som vuxen se till att tonåringarna oavsett de har egen moped eller inte, har tillgång till en säker hjälm. De kan ju få skjuts..

Så tips till dig som tonårsförälder- har du den kommuniceringen med ditt barn så att du vet om mopeder förekommer i kretsarna runt deitt barn? Om inte - KOMMUNICERA! Vuxenansvar kan vara att se till att det finns en CE-märkt hjälm liggande i hallen tillgänglig.. 

En smart och säker hjälm för ett tonårshuvud från Agrius med luftluckor vid varma dagar. 

Tillgänglighet kan vara det där avgörande för att säkerheten ska uppnås.

Kram A.