I dessa gymnasievalstider är det mycket funderingar angåendet av att ha nära till skolan eller att pendla. Själv är jag ingen större fan av att måndag till fredagspendla med kollektivtrafiken. Pendeltåget fram och tillbaks till storstaden har emellanåt ändå varit mitt forslingsalternativ och tja, jag skulle ljuga om jag sa att tiderna mer ofta en sällan stämde med tidtabellen på de turer jag har åkt.
Däremot så är bussresor vinnare för mig, ju äldre jag blir. Varje gång jag pendlat med buss från hemmet till storstaden har det alltid fungerat bra och väl. Busschauffören har hållt tidtabellen och också kört jämnt och bra, vilket passar en åksjuk människa som mig.

Pga av åksjuka var buss tidigare ett mycket dåligt alternativ för mig att nyttja. Idag tycker jag att det är skönt att kliva på en buss. I lugnan ro kan jag sitta och arbeta vid datorn eller plattan och arbetsmiljön blir mer lugn och omlindande än vid öppna tågsäten. Detta är en stor anledning till att jag valde att skriva det här ihop med ett bussbolag. Men självklart är det mina egna ord. Tanken har på senare år slagit mig huruvida att testa en bussresa ner genom Europa...   

Tänk så skönt att lassa in resväskorna under bussen, kliva på och sätta sig till rätta och sen sitter man där tills första stopp- inget urpackande eller släpande av resväskor förrän man är framme på destinationen- det lockar mig!Smile

Sen tänker jag också upplevelsen genom färden - så mycket som kan skådas genom fönsterrutorna medans bussen rullar.Kiss

Den längsta bussresan som jag hittills gjort är nog en dagsutflykt på Mallorca med buss, där grottor och pärlfabrik fanns vid de olika stoppen, Däremellan rullade bussen på och större delen av ön kunde skådas under denna bussburna dagsutflykt. Ett mycket gott minne inom mig.

Numera tänker jag att den där punkten att åka på bussrese tur mot sydligare bredgrader, är nu inte bara en punkt- detta är faktiskt en upplevelse som jag gärna vill prova inom en snar framtidKiss Och ni vet ju hur jag tänker om drömmar: DRÖMMAR ÄR TILL FÖR ATT GENOMFÖRAS!SmileKiss

Vilka länder kan man åka buss till?  Fokus fakta letande är en bra början här..Kiss

Kram A:

Den längsta bussresan som jag hittills gjort är nog en dagsutflykt på Mallorca med buss- där grottor och pärlfabrik fanns vid de olika stoppen, Däemellan rullade bussen på och större delen av ön kunde skådas under denna bussburna dagsutflykt. Ett mycket gott minne inom mig.

Så jag tänker att den där punkten att åka på bussrese tur mot sydligare bredgrader- tja, det är inte bara en punkt på min lista- detta är faktiskt en upplevelse som jag gärna vill prova inom en snar framtidKiss Och ni vet ju hur jag tänker om drömmar- just de: DRÖMMAR ÄR TILL FÖR ATT GENOMFÖRAS!SmileKiss

Vilka länder kan man åka buss till?  Fokus fakta letande är en bra början här

Kram A: