I dessa digitala tider kan det vara en kamp lika väl i en singelmammams vardag och liv för henne själv att få till lässtunder med en avkopplande bok , som det är att få till att tonåringarna har varsin pågående bok. Ni som är mammaor känner ni igen?

Jag är helt övertygad om att böckernas värld ökar vår förståelse för andra människor. Genom läsning tar vi del av nya världar lär oss mer om nya människor och ser ny "bilder". jag är också övetygad om att empatin och det godhjärtade ökar  Motsatsen att låta bli att lösa böcker finns det alldeles för många exempel på- det är då egot stimuleras förmycket och självgodheten tar överhand och mans ser bara sitt egna ego som felfritt.

Det egna handlingsansvaret som kan öppnas upp genom vidsynthet och andra synsett gynnar fler än just det egna egot- ett lyckokast för världshistorien. Detta istället för tvärtom. Och tyvärr finns det alltför många levande icke bokläsare även 2017 som gör att tyrannernas släkte ännu kan gödas..

Nix pix, ung som gammal en liten bokstund om dagen- ger! 

Och jag fick iväg dem- tre av fem syskon på promenad till biblioteket en ledig lovdag- det ni!! Och sen..

.. lässtund vid köksbordet!! Ok då- visst var godisskålen på plats men ändå- så bra aktivitet!! 0 kr i kostnad men allt att vinna för godare liv!Kiss

Mitt lilla tips bland lediga höstlovsbarn- ta med dem till biblioteket och låna varsin bok!

Kram A.