Igår började höstlovet för likaväl mina tonåringar som andra skolbarn. En veckas ledighet och återhämtning. Ja, jag skriver återhämtning för hos oss behöver vi hämta igen oss vad gäller dagar utan måsten och tidiga mornar med ivägflängande. Vi är en familj som trivs med sovmornar och långa vakna kvällar och nätter...

Att vara hemmavid så här i början på lovet känns bra jag jobbar och ungarna sover ut. Yes, det är en av de förmåner somjag älskar- att kunna styra min arbetstid till hemmiljö och när det passar mig bästKiss

Dock kan också miljöbyte vara avkopplande att komma igrån vägarna helt enkelt och tillsammans upptäcka nya miljöer. När ,ina stora tjejer var i samma ålder som mina idag hemmavarnde och yngsta, såg mitt liv annorlunda ut och att åka iväg under lov var varken något som jag fick till vad gäller tid eller pengar. Idag ser livet annorlunda ut. Jag har 2 barn i näst intill samma ålder hemma och och de tycker om att dela resor och upplevelser med varandra och mig. Jag har skaffat mig möjligheten att prioritera annorlunda nu än då så en jämn balans av resor och hemmaliv är någorlunda möjlig. jag vet att det idag inte är alla förunna och är evigt tacksam för där jag är idag och de stegen jag tagit.

 

Detta lovet började med översovande av en lillebror - Tack för lånetEmbarassed-och första dygnet av lovet har varit mycket inomhus film och middagsmys. Inga krav inga måsten och allt i bara i lung takt. Vi fortsätter dagen idag i samma anda och trivs i att vara hemmavid.

Köksbordshäng utan tider att passa- Det är lyx att med lov!!Kiss

 

Soffhäng med roliga youtubeklipp- ger de där extra skratten i tillvaron.

Att äta gott och det där lilla extra gör lovet festligt och ännu mer lyxigare i känslan, även när man inte byter miljö.  

Tårt Recept kommer i separat inlägg- sååå enkel att gära och så lyxigt god!

Mitt lilla tips i singelmammans vardag är att jobba aktivt med att släppa stressen över vad andra tar sig för med sina barn eller inte och öka goodwill känslan med sina egna. Det enklaste kan vara det mest behövande. Ett översovande lov ger umgänge och närhet som bara den! Att också kunna hjälpas åt  i vuxenvärlden  i en tidsmässig tight vardag där kanske ledighet bara för att det är skollov går att lösa, förespråkar jag starkt!

Vår jämna balansen till hemmavida avkopplande skapar vi genom att dra på tur imorn. Jag ser fram emot att upptäcka ny skön miljö ihop med ungarna.Kiss 

Kram A.