Jag tillhör dem som varit trofast mina boenden genom åren. Det där med att flytta ligger mer för andra än för mig. I förra våningen bodde jag i 14 år och mina fyra barn är födda och uppväxta där. I våningen som vi bor i nu har vi bott i 6 år. Här har tre av fyra tjejer haft sin bas och idag är det de två minsta som går ut och in genom ytterdören tillsammans med mig. De två äldsta har andra dörrar att passera i.

Att bo länge på ett och samma ställe kan, som i mitt fall (hamstereffekten ärvd av mormor) göra att det sparas och sparas och sparas! Låda ut och låda in av bra ha saker som aldrig kommer att användas. Och det mina vänner gör en flytt till en enorm aktivitet. Skulle kunna bli en mardröm...Och tidmässigt mycket krävande. I sex år har vi bott här och fortfarande finns det oupp-packade lådor..

I vilket fal har jag jobbat bort en del av mormors arv och jag är idag mycket bättre på att gallra och göra mig av med skaer och ting som inte används. Ibland funderar jag på om det krövs en ny flytt för att få till en utrensning till riktig basnivå?

Skulle jag flytta igen- så tar jag många lärdomar av min senaste flytt. Det där med att göra allt själv och låta bli att användda mig av proffessionell flytt hjälp- så dumt!! Tid är värt pengar så även min tid. Att göra allt själv kan innebära att man aldrig liksom blir färdig och skapar en mer stressig tid än vad som bör ske ihop med en flytt. Så blev det för mig!
Eftersom det idag är solklart för mig att använda mig av proffshjälp vid nästa flytt är det så givande för mig att skriva denna text i samarbete med just en proffessionell flyttfirma. Självklart är det mina egna ord som beskriver mina tankar.

Det var som kartongerna aldrig tog slut..

..valborgsmässoafton 20111- precis inflyttade..

Jag är definitivt överrens med mig själv att vid nästa flytt blir det en proffessionell flyttfirma i göteborg som blir ett solklart verktyg för mig vid nästa flytt. 
Jag skulle kunna tänka mig att nyttja alla möjliga tjänster som behövs hos en flyttfirma. Då tänker jag på likaväl packandet av tex mitt porslin och glas som själva flyttandet och städandet i den tomma bostaden. Bara jag tänker på det kan jag känna av feeling good känslan. Som ett ok av 10kg som faller från mina axlar till skillnad av att tänka tanken på att jag skulle stå där igen med packande flyttande och städ.  

Mina ting som ska ner i eventuella lådor är helt annorlunda än då.. 

Någon av er kanske skulle tänka orolighet att någon annan skulle krossa porslinet osv. Checka av så att flyttfirman följer riktlinjer från tex Bohag 2010 och är tex medlemmar i SverigesÅkeriföretag - då har du en säkerhet och trygghetsgrund att stå på.

Nu fortsätter jag lördagen med likaväl lite homestyling som att samtidigt gallra ur. Och den dagen det är dax för flytt härifrån kommer jag vara grymt tacksam över mitt val av att använda mig av proffs.

Kram A.