I går kväll när jag skulle lägga iag och jag borstade tänderna studerade jag mina tänder framför badrumsspegeln. Och kronan där inne på vänstersidan den sitter kvar och känns som ljuten! Det tog ex antal tandläkarbesök och egentligen ett år till att komma på att krona istället för laging av den avbitna tanden var det rätta. Och jag är nöjd idag. 

När jag tittar mig i spegeln och på mina andra tänder så ser jag att det finns en del missfärgningar- kaffe varje dag kanske har gjort sitt och tidigare i livet de dagliga cigaretterna.

Ojämnheten av framtänderna finns kvar som - tja, antingen charm och personlighete eller en ful tandrad- det beror på dagsformen vilket förhållningsätt jag har till dem. En gång i tiden, när jag var sisådär 10 år fick jag välja själv om jag ville ha tandställning eller inte- Idag kan man enkelt se att jag var inte mogen nohg att göra det valet själv. Att välja bort tandställning då har resulterat i en svårighet för mig genom åren att var nöjd med mina tänder .

Jag tillhör dem som skulle kunna tänka mig att göra en helomvändning bland mina tänder och gå mot vit jämn tandrad. Det skulle vara en fantastisk upplevelse att uppleva detta. Och visst kan jag förstå att det blir definitivt fler besök och spring till tandläkaren än vad som var fallet vi kronans process. Och förmodligen en och annan bedövningsspruta också för att minska ev smärta. Dock har jag genom årens tandläkarbesök lärt mig att bedövningssprutan är helt ok att ta när man känner trygghet av tandläkaren.

 

Vissa dagar blir känslan efter detta förhållningsättet och tja, enkel förklaring är väl att det då blir svårare att få till min fulla potenial..

som absolut blir enklare att få till när jag ser mina tänder som mer vita och jämna än bilden ovanför.

När jag var yngre sköt jag ofta på tandläkarbesöken- tyckte att de på någotsätt var ett nödvändigt ont. Tur att man kan ändra sig. 

Eftersom jag är intresserad av detta med estetisk tandvård och med mitt senaste tandläkarbesök/process i minne , inte alls längre har någon rädsla att gå till tandläkaren. Utan snarare känner jag en längtan och möjlighet att jag och alla med mig kan skaffa sig möjligheten till den vithet och den jämnhet som vi själva vill ha i vår tandrad. Så kikar jag ofta runt och informerar mig om tandläkare och tandvårt

Det är av vikt för mig att känna trygghet och kompetens hos fackmänniskor som tandläkare och dess ingrepp är det en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med just tandläkare som inger förtoende till detta. Självklart är orden mina egna.

Geografisk sett kan jag mycket väl tänka mig att konsultera tandläkare i Borås förestetiskt ingrepp på mina tänder. Att åka en extra vsträcka för att få den hjälpen som jag vill ha är väl värt.

Jag är också av övertygelsen att det är så väl värt att anlita ordentlig tandläkarkompetens även vad som gäller estetisk tandvårt som blekning av tänder. Vem vet man kanske kan bleka sönder sina tänder på samma sätt som man kan göra det med sitt hår. Så mitt självklara söndagstips gynna dig ett tandläkarbesök med konsultation av det du skulle vilja förändra i din mun och tandrad. Först därefter kan du avgöra om det är aktuellt för dig eller ej.

Tandläkare Borås 

Kram A.