Fredag och sen eftermiddag eller tidig kväll- beror på hur man väljer att förhålla sig till nutid. Arbetsveckan kan vara över för en del av er. Själv tillhör jag dem som har x antal arbetstimmar att nyttja helgen till, så idag kör vi tills ögonen stuppar ha ha. 

Jag har förmånen att lägga arbetstid i branscher och arbetsuppgifter som jag trivs i så det hela funkar allt bra. En av veckans uppgifter var att börja förbereda sommarens arbetsschema. Kanske kan det vara tidigt för en del men för en del behövs arbete kontra ledig tid under sommarmånaderna sättas så tidigt som möjligt.

Så nu blinkar var enda ruta ledig för madarbetare att fylla i- tänk när sen detta schemat har arbetats igenom lider sommaren mot sitt slut igen.. Och som jag skrivit tidigare det går inte fortare nån gång det är vårt förhållningsätt det handlar om. Var medveten om tid och rum och vad du stoppar in och vilka du tillägnar din tid- Det finns så mycket fler och mer som ökar vår fulla potencial än just dem och det som vi själva tror göder oss bäst.

När vissa av mina dagar består av att sitta med huvudet inne i skärmen en heldag hemifrån, kan jag piffa till mig lite med tex ett extra rött läppstift- varför kan man tycka? Tja, en extra kick att hålla ångan upp för fortsatt gott arbete. För min egna skull liksom. Har du funderat på varför och när det är viktgt för dig att dra på läppstiftet? Är det när du ska möta andra människor? Vilka? Alla? När du intar en viss roll? Vilken? En yrkesroll? En privatroll?

Jag tror det är bra att identifiera för sig själv om sminket åker på för ens egna skull eller mer för andras eller att man tror att andra inte tycker att det är ok att man är utan.  

Att matcha röda läppar med röd scarf i håret a la städfrissa är inte i tonåringarnas förtjusning.. Herre gud liksom- Det där att vara tonårsmorsa och bedömnd utifrån och in och inifrån och ut kan om man vill, få vem som helst i mammarollen att slå knut på sig själv.. 

Ibland kan tonåringar, iallafall mina var alldeles för hårda, okänsliga dömmande och egocentriska mot sin enda lilla mamma.. likaväl som de- när de lägger den sidan till kan vara de mest änglalika och älskvärda döttrar som skapats. Vilken erfarenhet har du av tonåringar?

Min tavelvägg består av den sista genern av dem- påminnelser kan behövas. En tonårings hjärna är inte fullt utvecklad förränn runt 25 års ålder och än del mognar senare än andra. Så påminnelser om det goda behövs och kommer behövas!

More work to do när fredagsskymningen faller.

Trevlig afton

Kram A.