Lördag- tv soffan och nyhetsmörgon med Jenny Strömstedt. Skön start. Föresättningslöst inga måsteninga tvång. Jag är.

Jag tittar i min månadsplanering och ser att jag har anmält mig till två utbildningar denna månaden  inte för att jag måste, inte för att jag ska käna mer pengar, utan för att de intresserar mig.  Det känns skönt. 

Unikheter och olikheter- beakar du den hos dig själv och andra, eller vill du mer att andra ska vara och göra som dig? Går du mer i andras fotspår än dina egna?

Nyttiga frågor att fråga sig själv emellanåt.

Mina dagliga promenader trots kylan ger stärkelse motivation och nytänk. Trots kyla finns så mycker vackert att se och ta till.

Sträva mindre ta till vara mer.  Tonårsmamman ser på änderna och deras spel. Funderingen som kommer till mig är hur mycket som offras för att få tillhörighet istället för att ge stärkelse till sin unikhet?

Vad och hur mycket tid offrar du på att att få tillhöra kontra hur mycket lägger du på att sta stadigt i din egna unikhet?

Jag ska stödja mina tonåringar mer i att de är bra som de är utan att behöva göra.

Kram A.