Som mamma tycker jag att det är av vikt att lära mina barn att respektera andra människor och även andra människors tid. Att låta bli att uttyttja andra människor och ta dem för givet. Budskapet är dock inte hel-enkelt att nå fram med till internetuppslukade tonåringar.
Internet i alla ära men våra ungar har sån tillgång till konstlad och overklig verklighett fylld av attityder genom internet också. 

Så klart jag inte vill att mina ungar ska bli den sortens vuxna som skiter i bokningar och överrenskommelser med andra som liksom bara tänker på sig själva, med en attityd som om det är skit samma om andra människor får vänta eller styra om pga av dem och deras förändring.

Ska jag vara ärlig så känns det som jag sliter mina gråa emellanåt för att få till den tillvaron med mina tonåringar. Respekten för andra männsikor och att inte ta andra för givet- Hur har du lyckats med dina tonåringar?

Såklart mina tjejer är fantastiska i mångt och mycket men ibland.. ibland så kan jag känna att jag inte alltid når dem.. Dert finns ju mer som påverkar deras fokus än jag..

Jag tänker att vuxenvärlden mer borde gå i bräschen för att visa de yngre hur att respektera alla människors unikheter och deras tid. För om vuxenvärlden står fast vid att nonschalans mot andra människor ej existerar finns ju inget utrymme för barn att följa det.

Tja, i en singelmammas vardag kan mycket hända och att skapa humana vuxna är den största och viktigaste delen i min vardag.

Jag vill lära mina ungar att framgår är annat än att visa lyxliv på socialamedier- framgång bygger du på insidan och då blir gruppen och den yttre fasaden på lika väl sociala medier som i verkligheten mindre viktig. Jag vill lära mina ungar att framgång byggs inte av vassa armbågar och ett stort ego- tvärtom om ju mer du kan coacha dig själv till att hitta värme närhet tryhhet och att inte köra på i livet med "jag ska" - ju mer framgångsrik blir du!

Grattis till finfina namn av Sveriges senaste lilla Prinsessa Adrienne Josephine Alice! Så fina namn! Jag hade tippat på Alice- Adrienne hade jag aldrig kommit på - men tycker det blev kalas!

 

Hittade lite tidigare kylskåpspynt från tidigare bostad, när jag fortsatte min urgallring- Vad ska man spara och inte? 

 

 

En fjärdeklassare vid namn Annelie borde vara år 1977

 

Och här en fin målning till en mamma från en äldsta dotter för många många år sedan

Den som spar han har

Kram A.