Idag funderar jag på detta med koncentration och 2018. Hur många av oss vuxna flyr inte bort i våra iphones och olika appar när vi inte längre orkar hålla koncentrationen. 
Titta in i en föreläsningssal tex. Frågan är om det är av nyfikenhet att någonting har hänt , att vi inte tycker föreläsningen var intressant eller om vi har så kort koncentrationsförmåga idag. För visst känner du liksom jag igen dig i att faktiskt greppa din iphone även i otid?

Frågan är ju då vad vi förmedlar vidare- den nya generationen som inte ens kan relatera till ett liv där familjens enda telefon satt fast i väggen? Rsepekten till en föreläsare som har förberett och vi som är vuxna slutar lyssna och knappar på vår telefon istället..

Det finns så många positiva saker som kan komma av att öva sig i att hålla koncentrationen till en sak åt gången!

Av egen erfarenhet genom att jag själv har haft yrkessamma uppdrag där jag har tyckt att friheten har legat i att kunna jobba när jag vill, så vet jag idag att för mig skapar det negativitet i slutändan att checka av och att svara på sms och mail när jag sitter med annat. Och idag tror jag definitivt inte att jag är ensam om det!

Därav är friheten idag för mig att vara ledig från mina uppdrag när jag är ledig- det ger definitivt mig en högre koncentration det jag företar mig för stunden!

Mina ungar är inte i det tänket ännu- och det är ganska självklart det lever mitt denna tillgängliheten och har svårt att missa något. Och frågan är då vad kan vi i vuxenvärlden hjälpa våra ungar med - hur kan vi få dem att välja att vara koncentrerade mer på en sak i taget? För deras egna skul.

Det där med förbud är ju inte vad någon vill ta till och om förbjuden frukt smakar bäst kommer likaväl iphones som ipads tas fram i tid och otid än då. Och ännu mer negativ energi från oss kommer att läckla ut.

Jag tänker att om man på något sätt kan öva upp den där minimala tiden för ensakskoncentration tillsammans i familjen.. som en aktivitet liksom. Man tar köksbordet i beakt, var och en har med sig det som den vill och koncentrerar sig på det i låt säga 5 minuter. Därefter reflekterar man tillsammans hur det kändes att låta bli att greppa sin smartphone under tiden.

Kanske kan detta låta helt koccosnöt för en del av er. Men jag är övertygad att det är inte bara i vår lilla familj som koncentrationen bryts och gör oss mer stressade, gammal som ung, genom vår tillgänglighet av internet.

Vad skulle det innebära för dig som vuxen att du övade i att låta bli din iphone/ipad och sociala medier och enbart koncentrerade dig på en uppgift?

Vad skulle det innebära för dina ungar att öva på att vara utan internettillgänglighet och göra en sak åt gången?

Att äta frukost i lugn och ro och öppna mailen först efteråt- En bra övning i koncentration medvetenhet och njutning som jag ska ta till- för min egna skull!

Mina tankar kommer av att jag idag är medveten om att både jag och mina ungar blir av med energi på saker som tex dyker upp på sociala medier OCH SOM INTE BEHÖVER VARA EN SANNING! 
NI vet det finns ju alltid en baksida av myntet.. Jag ser också att vi tappar så mycket koncentration och också effektivitet genom denna 100% tillgänglighet jämnt. 
Tja, detta var dagens funderare i en singelmammasvardag 

Dela gärna dina tips hur du gör för att få till den jämna balansen mellan tillgänglighet och koncentration.

Kram A.