Hur startar man då den bästa dagen som singelmamma? Tja, INTE är det med två abstinenta tonåringar som bråkar om vem som ska ha vems tröja en tidig morgon strax innan skolan börjar och man som ensam vuxen ska få dem att sluta bråka med varandra.. ( Ofta är det mycket tur att vi bor nära skolan..). INTE är det heller när jag går upp sent. INTE är det när jag snoaasar för många gånger. INTE är det när jag börjar dagen utan att stoppa någonting i magen.

Och det där med att stoppa någonting i magen och starta dagen med kan se mycket olika ut för mig, konsultrollen innebär varierande arbetstider för mig och därmed varierande frukosttider och tid för frukost.
Är det en tidig morgon och jag ska iväg hemifrån tidigt blir det numera en frukostshake på stående fot. Tacksamt att det finns många färdiggjorda shaker att välja mellan i affären. Och visst kan tyckas att de kostar en slant men att välja på att inte ge magen något alls innan dagen tar vid, så blir detta alternativ mycket bra. ( Ni vet tänket " man måste offra för att vinna"..) Och för er som följer mig- ni vet- jag är definitivt ingen morgonmänniska som person- min kropp älskar sena kreativa nätter och lugna mornar..

De dagar som jag börjar med jobb hemifrån kan jag lägga ner mer tid på att få i mig mer ätande frukost. Just nu är jag inne i än älsk-period av grekisk yogurt. Så gott med valnötter, honung, färska bär och några vitaminer till det. Jag blir lagom mätt och nyttigare en macka och oboy som jag är uppvuxen på. 

Oavsett frukosttyp på morgonen börjar jag dagen med en halvliter citronvatten. Jag är ingen vatten eller törstande människa så att starta dagen med en halvliter är mycket bra för mig. Citron och ingefära i gör ännu mer gott mot insidan.

Det där med att vara uppväxt på smörgås har jag numer bytt väg ifrån. Mitt forna jag verkligen älskade färskt vitt bröd som tex barkis. Men skam den som ger sig jag har övat bort längtan från det. Jag mår bättre utan vitt bröd och jobbar med mig själv på att ta bort vete ännu mer ifrån likaväl frukost som övrig kost.

Kan tilllägga att jag numera köper lactosfri mjölk till kaffet vilket påverkar min mage så mycket bättre.

Idag finns det en uppsjö av val i livsmedelsbutiken till att faktiskt kunna ändra sin kost till det bättre än vad man har ätit tidigare. Man kan liksom prova sig fram. Det enda hindret till det är man själv. Och i viss mån plånboken, så klart. Dock med möjlighetstänk istället för att stanna i begränsningarnas träskmark kanske det går att fixa så att mer pengar kommer i plånboken till detta- vad vet jag!

Alltid frukost oavsett tid ibland flytande men ändå god för kroppen!

Men en singelmammas bästa morgonstart är nog, när hon tänker efter att i lugn och ro sitta ner och inta en långfrukost med ungarna. Och om vi instagrammar före matintaget så kan vi alla kanske låta bli våra iphones under frukosten, så blir det den den bästa morgonstarten i en singelmammas liv!

Kram A.