På ikaväl youtube som på bloggar läser jag ofta om människors bucketlist, vilket gör mig glad. Det är sån kick att läsa och höra människor berätta om hur de genomfört och fått till upplevelser de aldrig trodde varit möjliga.

Jag tror stenhårt på att göra dessa lisor! Översatt till svenska kan man kalla det för "Göra innan jag dör lista. Själv kallar jag det för min drömlista. ( Ni vet drömmen som sen blir mål för att genomföras). Dämed blandar jag inte ihop "min drömlista" med "min att göra lista"- för jag har en sådan också.

På min drömlista har jag ca 100 punkter som jag vill göra/uppleva. Tidgare punkter på min lista har varit att öppna företag , att starta AB, att blogga, att flytta till större lägenhet med balkong i västerläge. Här också mina resor funnits med och avbockats när de gjorts. Framförallt gav resan för några årsedan med alla fyra döttrarna till varmare breddgrader en rejäl kick! Det tidigare så begränsade singelmamma liivet fick en kick i att skaer och ting är lika möjliga för en sibgelmamma som för någon annan. 

Tittar jag tillbaka på mina drömlistor genom åren så har jag genom att skriva dem, också genomfört sååååå många av mina drömmar, mot när jag går i någon slags ide och låter bli att skriva dem!
Känslan att bocka av punkterna är HEEEEELT fantastisk!!! Det ger mig en kick i att vara "en jäkel på att genomföra mina drömmar"!

När jag har skrivit min drömlista stoppar jag undan den, daterar och bevakar i min almanacka. - Den ska fram tidigast om 3-4 månader igen. Då bockar jag av det som gjorts/upplevts för att mata mig med den goda känslan. Men jag reflekterar också över känslan av upplevelsen av det som jag gjort- vill jag göra det igen- vill jag fortsätta eller är jag nöjd med att ha upplevt det en gång och tagit mig dit? Därefter lägger jag till några nya- tycker det är bra att ha dessa 100 punkter av små och stora valörer att i mitt omedvetna jobba efter. 

För såklart har det också funnits punkter på mina listor som jag fortfarande inte har upplevt- som tex att kunna leva på min blogg, att ha 100000 bloggföljare. Likaväl som den där författardrömmen.  Att de punkterna ej har genomförs ännu är inget som jag hänger läpp med eftersom det är SÅÅÅÅ många andra drömmar som jag hittills har genomfört. Jag menar, tänk att jag numera är inne på min tredje nya bil som jag kör runt i!! Vilket var helt otänkbar tanke för den där singelmamman Annelie på slutet av 90-talet, som inte någonsin trodde att hon skulle våga köra bil igen..

 

Att skriva min drömlista har fått mig att våga gå utanför min trygghetszoon och liksom gå igenom vissa av mina rädslor för att sedan komma ut på andra sidan med ny kunskap, ny upplevelse, nytt självförtroende och ny styrka till att våga fortsätta uppleva det som tidigare skrämde. Som att köra bil tex.

Det bästa med att skriva en drömlista innebär också att det inte finns några fel eller rätt och att ingen kan skriva den åt någon annan. En drömlista är att beaka ens egna unikhet och stärka det istället för att göra lika och gå i andras fotspår.

På min senaste drömlista finns sååå många härliga likaväl som läskiga och riktigt bra punkter för mig skrivna. Och jag ser verkligen fram emot att 2018 får mig till att återigen stärka mig själv med att "jag är en jäkel på att genomföra mina drömmar", när jag vecklar upp listan. Förtydligar att listan har inget med att andra ska göra utan det är jag ska nå dit jag vill.

Vilken teknik använder du för att nå dit du vill? Och hur tar du dig över dina rädslor? Kanske tror du att du inga har.. Nja, var inte så säker på det. Som tex kan även den bäste starkaste och modigaste har rädslor. Att ta sig till första plats med hårda armbågar kan tex tyda på flertalet rädslor.

Lista dina drömmar för dig själv och låt dem sugas in i dig och i det omedvetna för att sedan gå in i det medvetna till eget handlingsansvar till att genomföra och upplveva dem. Det fungerar likaväl för en singelmamma på + 50 som för någon annan!

Kram A.