Yehaa- fredag och helgen är snart här. Hur skönt känns inte det?Eller spelar det någon roll vilken veckodag det är? 

Tja, jag tycker att just det där med känslan för veckodagarnas namn är något vi alla borde se över. Vad är det som gör att jag har en god känsla för att det är fredag och känslan inte var lika god igår när jag slog upp ögonen och det var torsdag? Ni får står ju- det kan knappast ha med just veckdagens namn att göra.

Allt ligger ju i vad vi stoppar in för innehåll på våra dagar. Och just det där med helg är ju speciellt efter som den stora majoriteten fortfarande lever i yrkesroller där fritid är just på lördag och söndag. Har jag dessutom inte identifierat vilket yrkesområde som jag trivs bäst inom och som utvecklar min fulla potential. Ja då kanske måndag till fredag är mer tunga dagar än just när det går mot veckoslut.

Vad kan man då göra för att förändra detta känslomässiga spel som gör sig påmind beroende på vilken dag man slår upp ögonen till?

Identifiera- Vad har du för innehåll på dina respektive dagar? 

Detaljera - Jobbar tex. Detaljera klockslag för jobb transport luncher raster hemkomst osv

Luckor- var ligger dina luckor? Vad stoppar du in på dem?

Lista- Njutningar- vad njuter du av? Lista sida upp och sida ner små enkla ting som ett levande ljus vid måltid som en resa till Mauritsius.

Sätt ihop Luckor och njutningar- 3 medvetna luckor per dag är mitt tips. Plocka från din lista så du ALLTID får in 3 medvetna luckor per dag som dragkraft genom det tyngre i dagen.

En grå mulen dag kan leopardmönstrat definitivt pigga upp mig. Det mönstret är riktigt njutbart för mig. 

 

Egen köpt mössa från barnavdelning är min klara favorit av mössor perfekt i färg och kvalite. Sjal från Hm och ärvd av en stor dotter som tröttnat på den. Så kan det vara i min garderob. Dock ett medvetet val ill njutning i en dag med fullt schema.

Mössa- Lindex 

Sjal- Hm

( dock inget från årets säsonger)

Kram A.