Som ni vet tillhör jag ju skaran som så här års behöver använda allergimedicin för att inte klia ut mina ögon. Trots det så älskar jag sköna eftermiddagar med värmande solljus. Jag vet att grönskan så klart då strålar i kapp med solen, men ändå ju mer solljus som jag matar mig med ju mer styrka får jag.

Men våren kan också vara en måste tid- saker som jag själv har satt upp sm måsten. Men så klart de har ju att göra med att också kunna njuta mer. 

 

The balkony, min oas måste pysslas om och städas ur från vintersmuts. Jag bor ju mitt centrum med mycket biltrafik runt om,. Detta göra att just balkong och fönsterrutor blr rejält smutsiga av avgasetr om de inte håls efter. Just vintern håller jag inte efter dem.

Igår blev det iallafall en första tvätt av altanen och ner till förrådet för att hämta dynorna. Känns skönt med tankae på att solen ska stråla idag. När regnet sen strålar i helgen kan jag ta mer förrådsröj i stället!

Ytterligare måsten som våren för med sig är balkongplanteringar- lite fin grönska gör sittandet där utemer njutbart. kanske blir det tillfälle idag och investera i några plantor.

Utöver balkonegn så handlar måstena under våren också om att byta till sommardäck och städa ur bilen. Det kommer lösa sig idag redan, vilket känns mycket skönt!

Övriga fönster kanske också behöver ha sig en dos med städvattnet- men det får bli en annan dag.

Lite tomt ännu utan blommor och överdrag på dynorna- men snart så..

By the way - min balkong möbel ä gjord av enkla medel- soffa och bord av trätrallar. Madrasserna som dynor hittae jag på Jysk. Allt fyller sin funktion till njutning reflektion och goda samtal under vår och sommarperioden. Balkonglådorna har gjort sitt. Ljusslingan på räcket sitter numera uppe hela året för att slippa onödiga måsten som att sätta upp och ner den. Kan tyckas något kalt utan blommor över räcket, men jag ska se om jag kan hitta nån slags hängande kruka i år. Jag föredrag enkla lätta planteringar i kruka. 

Ska fundera vidare i dagen om detta med vår måsten- Måste måstena vara måsten och måste jag göra dem? Jag eller nån annan?

Vilken är din oas?

Vem bestämmer över vad du gör eller inte gör?

Kram A.