Gillar du svenska filmer? Nedan kommer bästa tipset för dig som vill se en underbart bra svenskfilm med Suzanne Reuter i en av huvudrollerna. Filmen ger många skratt som kan pigga upp en regnig måndag som denna.

I nuet jobbar jag aktivt och medvetet med att utveckla mitt skrivande. Ett väl medvetet val som funnits i bakhuvudet länge. Trots detta ghar den läskiga känslan tagit överhand och jag har aldrig vågat anmäla mig till någon skrivarkurs.. Så satte jag upp skrivarkurs på min bucketlist för 2018- och nu är jag anmäld. ( det där med att skriva ner sin tanke..)
Svårast med att gå kurs även när det är på distans är att prioritera tiden för det. Det där ordet STRUKTUR har jag ju inte världsbra vänskap med.. Men jag gör så gott jag kan för att ta mig igenom min första skrivarkurs.

Att skriva en film eller bokrecension har jag nog inte gjort sen skolåldern och övningen var först lite nervöst. Vad ska jag skriva om? Sen blev det lika klart som solen. Läs gärna och kom gärna  med feedback!

All inclusive
En Komedi av Karin Fahlén med bla Suzanne Reuter i en av huvudrollerna

En resa till Kroatien för att fira Ingers 60- årsdag tillsammans med make och 2 vuxna döttrar. Med detta börjar denna komedi med Suzanne Reuter i huvudrollen som Inger. Den vesäntliga skillnaden, när filmen fortsätter vidare är att den otrogne maken är borta ur leken och mamma Inger är med denna anledning mycket olycklig och ledsen.
De två vuxna och mycket olika döttrarna, Tove och Malin vill bägge två göra det bästa för att få sin mamma levnadsglad igen. Den ena super-präktig och ordentlig, medan den andra är djärv, ostrukturerad och oansvarig. Vems sätt tröstar mamma Inger bäst?
Malin tror att lugna utflykter är vad Inger behöver, medan Tove piggar upp mamman genom att i smyg betala sitt egna one-night stand, för att under en kväll flirta och dejta med mamman. 

Suzanne Reuter som spelar Inger, är för mig ett proffs inom skådespeleri och har flertalet komedier bakom sig som jag har skrattat gott till. I All inclusive går hon i bräschen bland de duktiga huvudrollsinnehavarna med många bitande och roliga repliker Jag skrattar mycket gott och även igenkännande åt situationerna som Inger och hennes döttrar hamnar i. Filmens ytterligheter av det förväntade och accepterade till det nästan förbjudna men också spännande är likaväl underhållande som tänkvärt..
Livspussel och försoningar i härlig melhavs-semestermiljö med de tre kvinnorna i centrum. Vi får följa Ingers resa från bedragen och svag till att blomma ut i sin vackra medelålders kvinnlighet genom en semester-förälskelse.
Filmen nuddar vid flertalet oskrivna lagar som sen urminnes tider fortfarande lever kvar i vårt samhälle.Detta ger eftertanke Är det alltid ok att att njuta av passion och annat vid 60-årsålder?

All inclusive är en väl sevärd film som ger upphov till många goda skratt. Det skulle kunna vara så att en del av detta har att göra med att jag själv är kvinna, medelålders, separerad och mamma till döttrar där den denna inte är den andra lik. Min övertygelse är ändå att filmen är rolig för fler än mig. Se den och tillåt dig skratta!

Filmen som hade biopremiär i höstas finns numera att hyra hos tex Telia.

 

Jag blir glad av att bara titta på filmomslaget! Vilket gjorde en av dagens tre njutningar- så enkelt kan det va att få till dem även när varje minut känns bokad..

Kram A.