Reflekterade häromdagen över min tidigare så kassa mage som numera inte ger sig till känna lika negativt längre. Vad gör jag idag som ger sån skillnad? Det där med att starta dagen bra kan vara svårt att få till för den morgontrötte, som mig. Att då utmana sig till att "kika över kanten" och gå utanför sin egna comforta zoon kan löna sig även vad gäller morgonrutiner är en slutsats som jag numera står bakom!

Jag är uppvuxen på oboy och vitt bröd som frukost, vilket jag också har nämnt här tidigare. Hela min uppväxt har jag också dragits med en helkass mage. Var jag inte förstoppad, så fick jag kramper i magen. Fram och tillbaka långt upp i vuxen ålder drogs jag med dessa problem. Hurvida de hade med min kost att göra vet jag inte om jag egentligen reflekterade över. Tanken var liksom bara att jag hade en kass mage. Så korkat. Tänk så mycket som stannar upp bara för att vi liksom accepterar och tänker "det är bara så".

I vilket fall så växte tanken och aktiviteten fram om att stoppa i mig annat än just vitt bröd. Mer egentligen för sockrets skull än för min mages skull. 

Idag äter jag knappt något vitt bröd och definitivt inte till frukost. Och helt plötsligt slog det mig alltså häromdagen att jag inte kände av min mage på samma sätt som tidigare genom åren. Vilken lyckokänsla! Det jag gör för mig själv ger resultat och ett gott sådant också! Heja mig!

Då: Oboy o vitt bröd.

Idag: Citronvatten Frukt och yogurt kaffe med mjölk. 

I min frukosttallrik blandar jag i hej villt med tiilgängliga frukter. Idag blev det jordgubbar, blåbär hallon i yogurten. Musli och honung blandades också i. 

Att ändra en vana kan ta sin lilla tid - Man räknar med 1 till 3 år för att bryta en till att sätta en ny vana som varkatig. Så övning ger färdighet skulle man kunna säga.

Jag är övertygad om att också mina morgonrutiner kan påverka mina hemmvarande tonåringar bättre än mina tidigare. By the way blir det inte heller dyrare för hushållskassan. Vilket passar mig som singelförälder bra. Att var ensamförsörjande till sina barn innebär ju inte så stora möjligheter till att slösa ur budgetten.

Hur är dina morgonrutiner? Frukost eller inte frukost? Vad mår du bäst av?

Som ni ser startar jag också dagen med omega 3. Bättre i tänket och bättre i huden är mina reflektioner av just omega 3. Jag skulle vilja ha tips på fler bra näringstillskott att stoppa i mig som ger ett bra resultat för min 51 åriga kropp och själ. Vilka är dina favoriter bland vitaminer? Vilka är det bästa omega 3 att investera i?

Kram A.