(sponsrat inlägg)

Herre gud så mycket prylar som hittas vid urgallring här hemma. Lika väl användbara som oanvändbara saker. Jag ser mönstret väl, mitt inbyggda mönster-"spara på allt och lite till" . Även om jag tycker att det spartanska idag är stilfullare än ett överbelamrat hem, så får jag påminna mig om och om igen, om att det är så jag vill ha mitt hem idag. Gör jag inte det blir det mer sparat än ivägskickat av högarna som jag går igenom.


Prylarna som vi inte ska ha sorteras i slänga sälja och skänka högar. Viket har fungerat enkelt och bra att få till.
Värre är det med de prylarna som nu ska stanna kvar i vårt hem. Jag vill ju skapa mig den ordningen att jag alltid veta vart jag ska gå för att eftersöka en sak och också hitta saken där. Inte som nu att jag tror att den borde finnas där, men finns den inte där, så kan den finnas där osv.

Ta filmer och tvspel tex, de ska få plats i tvbänken. De som inte får plats där, får vi helt enkelt göra oss av med. Det är så jag strukturerar upp urgallringen här hemma i nuet.
Hur organiserar ni bland sakerna på hemma plan?

I en låda som jag tömde tidigare idag hittade jag gamla telia räkningar från början av 2000-talet. Fråga mig inte varför sparat dem , men nu är de slängda iallafall- ÄNTLIGEN!
I samma låda hittade jag några mer viktiga dokument som tex mina betyg och lite kort på barnen. Där blev det genast klurigare.
Dessa papper och bilder är jag rädd om - Vart ska jag förvara dem?
Helt plötsligt- för första gången i mitt liv kände jag ett behova av ett kassaskåp. Känslan och behovet kom inte genom inbrottstänket utan genom brandsäkerhettänket
I och med detta tänket och tankarna kring säkerhet och vara i behov av ett kassaskåp var det också en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med ett företag som tillhandahåller just kassaskåp. Orden och tänket är så klart mina egna. 

Jag tillhör dem som inte har några direkta värdesaker. I mitt kassaskåp skulle det knappt finnas några smyckes askar alls. Möjligtvis en med nåt smycket till barnen. Däremot skulle jag jag ha några pärnar som i skåpet ovan, men också väl strukturetat (önsketanke), ha plastmappar i ordnig med viktiga papper och dokument.
Resten av utrymmet i kassa skåpet skulle gå till att förvara foton på barnen. 

Alla mina fyra ungar har ju under småbarnsåren vuxit upp innan den digitala utvecklingen tog fart. Detta innebär att det finns en hel del foton liggandes.. ( Som naturligtvis också skulle behöva sorteras). Det är säkerligen ca fem stora fotoalbum per barn.. och jag har 4 tjejer.. I vilket fall skulle dessa foton på ungarna få den största platsen i mitt kassaskåp. Ju mer jag tänker tanken på det så ju mer behövligare kan jag tycka att ett kassaskåp skulle vara för mig. Våra foton behöver säkerhet helt enkelt! Det är ju just foton som kan ge påminnelse om många goda upplevelser som vi har i vår historia.

När jag tittar på kassaskåpet ovan blir jag genast påmind om ytterligare en sak som ska förvaras i mitt kommande kassaskåp- min dator!! Så klart ska den in i säkerhet i ett kassaskåp! Yes, jag har genom min reflektion och tankar upptäckt att jag har ett stort behov av ett kassaskåp. Detta trrots att jag inte trodde mig ha något direkt värdefullt i mitt hem.. Ett nytt skåp av säkerhet finns nu som investering på min To do list!

Kram A.