Det där med att hitta tid möjlighet och viljan till umgänge med familjen, när barnen har vuxit upp till vilestarka tonåringar, kan vara ett litet meck. I singelmammans vardag finns det många viljor och den vuxma livserfarenheten kan ibland vara svår att nå fram och få igenom.

Med min äldsta dotter såg jag inte samma möjligheter som jag ser idag med de idag hemmavrande tonåringarna.
Livet var annorlunda då jag hade både små barn och tonåringar och kunde liksom inte dela på mig likaväl som jag strävade efter andra saker än idag. Så är det med oss alla livserfarenheten som livet bjuder på kan ge möjligheter att välja nytt och se världen från ett annat håll. Vill man kan man hitta möjligheter ur det lilla och ta sig mot nyare tider.

Mina ungar är alla mycket lika i samma åldrar. De är också mycket lika mig, fast att världen ser annorlunda ut än när jag växte upp så har de alla så många ingredienser från mig.. Äpplet faller inte långt från trädet kan man säga.

 

 

Möjligheter till tillvarande av tid tillsamman kan vara ett aktivitetschema. Valet av aktivitet TILLSAMMANS får gå runt. I går var det min tur att välja. Det blev film. Jag hade tidigare linspirerats på Camilla Läckbergs sida instagramsida om filmen. "A girl like her". 

Det var inte bara jubel innan filmen utan mina "starka tonåringar hade mer åsikter om vilken "töntfilm" det förmodligen skulle vara. Jag gav ändå inte upp. Det dukades upp med fredagsgodis och 15 åringens pojkvän satt också med.

En anorlunda fim som gav upphov till många känslor. EN SÅÅÅÅ VIKTIG FILM ATT SE TILLSAMMANS MED SINA TONÅRINGAR och ha filmsnack efteråt! Ödmjukhet och respekt mot andra människor istället för mobbing, elakhet och utanförskap! Att förstå att det kan finnas något bakom handlingen är inte samma som att ok handling av vedervärdig karaktär. Vad genererar det egna beteendet till andra människor? 

 

Idag är språk och tilltal från de yngre så mycket annorlunda än vad vi gamlingar någonsin kunde föreställa oss, när vi växte upp. Och det är inte till en fördel! Vad innebär ett taskigt bemötande och tilltal för en annan människa - Har du lyft det med dina tonåringar?

Filmen är stark  och jag beröders mycket!

Att bidra till sin närvaror vid en aktivitet som en annan familjemedlem satt, kan bidra till gott. Ibland måse vi föräldrar ta mer komando än vad vi tar och har möjlighet till- Är du tonårsförälder- GREPPA DEN!

Kram A.