Delade in dagen igår i fyra delar, där den tredje delen blev bilburen. Tack gode gud att jag idag har valt att prioritera bil i mitt liv. Att ha tillgång till en egen bil och att köra den när som, ger mig frihet. Frihet både i privatlivet och yrkeslivet. Idag kör jag en sk småbil och även om comforten är lägre än vid mina tidigare combibilar så är den relativt kul att köra. När besinräkningen kommer känns den också "roligare än de större bilarna.

Även om dagen i går inte krävde sin packning, så är sommaren och med den våra sommarturer snart här. Under sommarårstiden är det verkligen skönt att ha en rymlig bil. Ni vet, jag är ju tonårsmamma och säg den tonåring som övernattar med bara EN väska med.. ( Kan det vara ett arv från modern, tro..)?
Rymligheten i bilens bagageutrymme påverkar mig gott under framför allt sommarperioden. Bageutrymmet i min nuvarande bil är det lite så där med- det fungerar men är inte det bästa vid större packningar.

Numera byter jag bil var tredje år och det är fantastiskt att köra nya bilar. De startar jämnt och innehar hög teknik.

Om ett och ett halvt år är det dax att byta igen och jag har börjat kika runt lite lätt på tänkbara märken och modeller. Därav kändes det extra kul att skriva denna text i samarbete med just en bilfirma. Vilket också har inneburit att jag har kika runt på ett bilmärke och modeller som jag aldrig tidigare har tittat på. Ni vet det går alltid att skaffa sig nya möjligheter genom att öppna ögonen. Självklart är orden i texten mina egna.

Ni som följer mig vet helt säkert att volvo hittills är min klara favorit bland bilmärken. Det ska ändå tilläggas att jag inte vill tillbaks till ägandet av en stor klumpig volvo. Idag kör jag en Renaut Captur. Den ger en fantastiskt skön känsla genom sin storlek. Det är bara att glida in på ett trångt parkeringsdäck. Utan problem glider den liksom in på parkeringsfickan hur trångt det sen än är. Det där med att baka in och backa ut och snurra runt för att kunna parkera sin bil går bort för mig. Det ska vara enkelt att parkera bilen!

Volvo finns ändå med i bakhuvudet som nästa tänkbara bil och då tänker jag på den nya XC 40- Vilken tjusning till bil att titta på! Frågan är vilka märken och modeller som kan konkurrera med denna. Förutom vad gäller prislappen såklart. 

I nuet kikar jag på Hyundai för att se vilka modeller som tilltalar mig. Och det finns en hel del olika Hyundai där några är extra intressanta för mig.

Nedan en IX20- en småbil som uppfyller en hel del av mina behov


 

Den "något" större modellen Santa Fe är riktigt snygg . Dock kanske något stor för mig om jag ska tänka lite mer realistiskt.

 

Att prioritera egen bil såklart sitt pris. För mig är det idag viktigt att avsätta detta i budgetten bland utgiftsposter. En bil kostar även när den står still. Sen händer det osckså saker med en bil som inte går att förutsäja. I nuet har tex ett stenskott spräckt min ruta och där ryker nån tusenlapp eller två. Det är också svårt att budgetera onödiga resor. Ni vet de där resorna som jag tidigare traskade men som nu rullas fram enbart för att jag har tillgång till bil... De är några stycken och de kostar definitivt mer än att promenera fram..

Prioriteten av bil, ger likaväl  både mig och mina tonåringar både frihet och möjligheter, Korta som långa turer färdas vi i vår bil ofta nynnande till hög musik. Utan bil hade vi aldrig fått till dessa mysiga turer. Som tonårsmamma känns det också tryggt att kunna hämta ungdomar från sammankomster när timmen är sen.

Mitt billetande kommer fortsätta under närmaste året , så ni kommer säkerligen få läsa om mer om detta.

Kram A.