Såklart vi kan öka upp vårt förhållningsätt till vad som händer i vår liv. Då tänker jag på det där som står utan vår påverkan som tex väder. Det finns mer än att fastna i "lunchrummens" fälla och sucka och gnaga väderleken in och ut. Se väderleken som förutsättning för dagen. Gör saker som passar in istället för tvärt om.

Jag tror att det är vanligast att vi människoar planerar in även våra lediga och jobbfria dagar utan att vi egentligen stoppar in att fröken väder , henne kan vi inte påverka. Detta gör att om det vi ska göra är väderberoende kan dagen slås i spillror om fröken väder inte lever upp till vår föväntning. Ni förstår ju själva hur dumt det egentligen är.

Jag tänker att vi itället jobbar med vår egna flexibilitet och tar till vara det väder som fröken väder bjuder oss på.

Min plan för gården var att ta igen en några skrivuppgifter. När temperaturen var över 20 grader när jag vaknade i går morse gjorde jag ett överslag med mig själv. Kanske detta skulle bli årets finaste och varmaste sommardag- och jag skulle sitta inne och skriva. ( som jag i och för sej älskar) Nix pix!
Jag vet hur gott solens energi påverkar mig. Jag vet också att en varm sommardag med molnfri himmel i Sverige, kan vid sämre somrar bli den ända.

Flexibiliteten inom mig talade redan på morgondagen. Och dagen blev som sommar ska vara avkopplande utan klockslag i full njutning av solljuset! Så bra att jag investerat i elgrillen- perfekt för lunch en somrig dag som igår.

Gårdagens njutning och bonus fick jag för att jag tog den tillvara på ett annat sätt än vad planerats. Visst kan man inte strunta i allt som man åtagit sig bara för att solen skiner. Det menar jag definitivt inte. Men vi kan ofta få in stunder och lediga dagar med tillvaratagande i den känsla och det väder som är. En lunchrast en ledig lördag tex. Mindre planerat och mer efterkännande med öppna ögon. Jag tänker alla dem som alltid städar en viss veckodag osv. Visst det är säkerligen alltid iordning utan damtussar i hörnen i de hemmen- men.. När hinner man njuta och fylla på?

Årets sommardag hur blev den då i innehåll för mig- ja checka bilderna nedan! Hemmavid går också att njuta!

 


Musik ut i sommarsolen- vår högtalare är super!

 
Bor man i en paradvåning mitt i centrum får taket bli terass ha ha


Grillat till luch - Elgrillens cham

 
Kolla- 1 röd !! Snart jordgubbsdax!!

Idag är sommarvärmen inte lika mycket på topp denna fredag förmiddag- Bra för mig som jobbar halvdag. Skrivuppgifterna vilar till kvällen.

Kram A.