Sommarens soliga dagar, fyllda av skön avkoppling från morgon till kväll? Nja- iallafall inte dessa somriga dagar. Men så smart att man om man vill kan förena nytta med nöje. Det finns så många små ting som inte är så direkt kännbara att aktivera sig med under solskenet och dämed fylla på den goda bägaren med att ha gjort lite nytta.
Somrig singelmamma
Solen ger skön färg för en singelmamma även om nyttigheter utförs mellan varvaen av avkoppling under solljuset.

Lika väl som skönlitterära böcker plöjs avkopplande under sommardagar. Likaväl kan facklitteratur läsas. Lite pluggande fungerar också väl i solstolen.

I singelmammans vardag kan man ibland önska att tonåringarna ser och gör det självklara istället för att gå förb eller låta bli. Det klassiska är för oss sopppåsen- inte ens när det stinker sopor vid ytterdörren brukar de ta med sig påsen.. märkligt.

Dagens markservice tips i solen är under rubriken strumpsortering

Jag har alltid tvivlat på att tvättmaskinen äter strumpor. Har bett barnen checka exra noga när de lägger sin tvätt i maskinen- ja, mina barn får komma med smutstvätten själv- kommer tvätten inte till maskinen blir det inget tvättat. I allafall vill jag att de checkar extra noga när de slänger i strumpor- att bägge två är med. Och enligt dem är det ALLTID ett helt par som tvättats. När rentvättade strumpor sen ska paras ihop fattas det ALLTID några stycken.. För att få koll på vart strumporna tar vägen slänger jag de udda strumporna i en plastbag. I dag satte jag mig i solen och sorterade. 100 par strumpor fick jag ihop. Från att det var ebb i våra strumpkorgar är de de nu rågade med 33 par strumpor per man. Kan undra om maskinen behåller några varje gång och kör en extra tyvätt.. hm.. Mina ungar hävdar fortfarande att de ALLTID lägger bägge strumporna av ett par i samma maskin.

 


udda strumpor


Strumpsortering för en tonårsfamilj

Mamman har fått solbränna, kanske jämnare sådan genom att göra lite nytta med några punter på hemmets markservice lista som betades av och ungarna har fått påfyllning av strumpor. alla nöjda. 

Nu belönar vi oss med Eurovision song Contest och hejar på Sverige och Benjamin!

Kram A.