Det där med vattnets goda inverkan på kropp och själ är alldeles för underskattad! Kampen om att stoppa i oss annan sockerfylld vätska är mycket stor, när vi är i matvaruaffären och handlar. Tänk så lättlutrade vi är många gånger. Hur påverkas vi om vi håller fast vid att låta bli att handla hem drickor och juicer fyllda med socker?
Dämed inte sagt att det är enkel match att styra in tex tonåringar i detta tänk.

Sen ett par veckor tillbaks har jag valt att medvetet öka vattenkonsumtionen både för mig själv, och också till mina tonåringar. Jag ordar inte så mycket om det till dem. Jag bara gör. Det finns ju alltid risk att den där singelmamman blir negativt bedömnd genom nya handlingar, som i deras värld kan vara = tråkiga.. Däremot handlar jag inte hem de där drickorna eller juicerna med socker i längre. Ni vet vatten släcker törsten bäst! 

Här hemma får tonåringarna göra slut på de redan inhandlade sockriga dryckerna. Själv känner jag redan efter 2 veckor en positiv förändring i mig själv. Jag är piggare. Jag verkligen älskar den känslan. Tvärtom hatar jag alltså den vedervärdiga trötthetskänslan som socker för med sig hos mig. 

Jag är inte fanatiker utan som tex vid vår tidigare konfirmation med efterföljande kalas så åt jag en bit tårta men drack bubbligt vatten till. Jag avstod cidern.

Genom medveten ökad vattenkonsultion under två veckor visar också vågaen några kilon mindre. Inte en dag för tidigt! Yehaa!

 
Bästa vattenflaskan från sagaform

Jag börjar dagen med en halvliters vattenblandning av kallt och varmt uppkokat vatten tillsamman med en halv pressd citron. Resterande del av dagen går det åt ca två flaskor mellan måltider och några glas till måltiderna. Värmeböljan har verkligen gjort det enklare för mig att ta tag i detta. Tack för detta fröken väder!!  Nu känns det riktigt skönt att med bestämdhet ha styrt mig själv mot mina egna uppsatta mål. 

Piggare, mindre i omfånget och också med mycket mindre sötsug känns det gynnande inför stundande sommar, semester och resor.

Vatten, vatten, vattenm- hela stan är fylld av vatten..
Hur bra är du på att hålla vattentillförseln i din kropp? 
Känner du någon skillnad när du medvetet ser till att hålla en tillförsel av två liter per dag än när du tillför mycket, mycket mindre vatten? 
Vad händer med dig när du inte tillför kroppen något vatten alls?

För "tråkiga frågor att bolla med mina tonåringar- så jag smyger in vattenökningen istället. Tillbringare med kyllt vatten i kylen, petflaskor med fryst vatten i frysen. Det är vad som finns att tillgå vardagsmässigt numera här hemma. Lite frukt i bringarna ger också god smak på vattnet! Visste borde det bli en minskning på matkontot också?

Tja, i nuläget ser jag ingen nackdel med mitt tänk och handlingar- Vattnet är här för gott för att stanna!

Kram A.