Skämta och göra narr av någon annan. Har du varit med eller skrattat åt någon som dragtit skämt om dig eller någon annan. Ibland kan jag fundera på vilken osäkerhet och oförmåga till socialt samspel som ligger hos människan som måste skämta om mig eller någon annan. Ett klokt val vore sitället att vi möter varandra som om vi alla är sköra knoppar som genom god göd och vattning kan slå ut till vackraste ros. Hoppar du de momenten o bara knör in krukan i ett hörn, så kommer knopparna att trilla. Och det gör ont när knoppar brister, som Karin Boye så klokt skrev.

I desa internet tider med möjlighet till annan attityd o tuffhet bakom tangentbordet än vad som has i verkliga livet, är det lika viktigt att bemöta varandra med respekt. Jag läser ofta "tråkiga skämt" i flöden- så onödigt så dumt. Kan man inte backa upp eller berömma- så är det oerhört korkat att klampa in på likaväl min som någon annans sida och skriva nåt idiotiskt skämt för att liksom framhäva sig själv.

Kankse är skämt om andra en aktivitet för att stilla sitt egna bekräftelsebehov. Inget beteende som är värt att överleva i mitt tycke iallafall. Tänk den som med klumpen i halsen blir skämtad om..

Nix, upp till bevis i vuxenvärlden backa upp med respekt och bjud in till värme!

  

Sommardukning i vitt och rosa
Så enkelt och ändå så inbjudande 


Utomhusdukning
Visst är det ljuvligt att dag efter dag kunna inta kaffet utomhus?  

Ta hand om dig själv varandra och dagen!

Kram Annelie