Förenar nytta med nöje på ledig tid dnna bästa start av sommaren. Samma hav samma plats år ut och år in och en av de bästa påfyllningarna som jag vet. Borde det inte bli tjatigt? Faktiskt inte- det är ett säkert kort och vi har varierat oss genom åren. När småtjejerna var små och icke simkunniga låg vi på andra sidan klippan med grunda havet nedanför. Numera hägrar bryggan och hopp därifrån. 

  
Soldyrkare på en klippa vid havet

Vid "vårt hav är vi bara. Lite grann som att tid och rum stannar när vi är där. Emellanåt åker jag ut dit själv - tankar energi genom att känna lugnet och havets dofter. Är det baddagar har jag numera 2 av 4 badtokar med mig ut. 

Guldkornsplatser är gudomliga att samla på. Och "vårt hav är en sådan. Inget tvång att åka ut inget vemod att säga hej då- för vilken gång som blir den sista för säsongen vet jag aldrig..

 
Jordgubbar ett bästa val i kylväskan.
Medvetet och aktivt jaobbar jag på att bryta min egna sockerkonsumtion. Det går - myclet bra! Soliga dagar vid "vårt hav bidrar- så fräscht att packa ner färska grunsaker och frukter istället för kladdiga kakor.


 Sommarmorgon på stranden

Det är någon slags trygghet och avkoppling som ger påfyllning vid "vårt hav". Få badgäster i övrigt och maten som packats ner i kylväskan gäller- finns ingen kiosk som kan kräva uppmärksamhet ellr onödigt tjat om handling.

I år förenar jag nytt med nöje vid havet. Jag har nog aldrig någonsin varit så ofta vid denna pärl till guldkorn, så tidigt på säsongen som i år. Att ta tillvara de tillfällen som ges och bege mig ut dig ger välbefinnandet en extar chans. Smakrikt vatten och frukt som innehåll i kylväskan har gjort att vågon visar ett par kilon ned.. inte en dag för tidigt! Och jäklar ihavet- vilken kick jag får av den lilla mnskningen!

Kram A.