Första sommarlovsmorgonen är här. Lugnet ligger skönt här hemma. Idag kommer mina skollediga sova ut. Hur länge? Tja, det skiter jag i. Det finns andra saker som är så mycket mer viktigare att styra in tonåringarna under detta sommarlov, allafall för mig.
Jag tror på förhållningssätt, attityd och uppförande. När det inte riktigt hänger med får man i vuxenvärlden våga ta till regler. Så den här sommaren kör vi efter regelboken. Och jag är övertygad om att mina och eventuellt dina tonåringar hinner vila och ladda inför höstens skolstart ändå. Checka nedan


Mys- hemmavid med godis och film.  

<<<<<<<<<<<<<<<

1. Att höra av sig

Igår brann det i köpcetrummet granne med oss- världens pådrag av branbilar ambulans och polis. Ena dottern med mig och den andra ,med kompisar med avstängd telefon... Här är en sommarlovsövning som ska sitta, gärna så fort som möjligt. I en familj meddelar man när man byter destination, brukar jag säga. Och nu är det allvar- det som inte har fungerat ger nu upphov till lite tuffare "regler". Meddelande om vart och godkännande på byte av destination.
Borde vara en skyldighet hos varje tonåring som använder en telefon, betalandes av sina föräldrar - att just meddela vid byte av destination.

2. Planera sina studier

Om det inte har gjorts och görs under terminstiden. Tja, då får man ta sommarlovet till att öva på struktur planering och mål. Jag tänker, att bara släppa tonåringarna ,med att de måste få vila, blir en nackdel för dem när skolan startar upp igen. Vila hinner de med trots allt. Här styr vi upp med lästid. Två böcker ska lädsas under sommarlovet- kan tyckas väldigt lite för bokmalen, men är VÄLDIGT mycket för den som inte öppnar böcker frivilltg annars. Två böcker kommer göra kort inför skolstart.

3. Attityd och uppförande

Tja, om man lånar saker, kläder och andra ting av varandra i en syskonskara så ska det kunna skötas med respekt gentemot varandra. Så många andra vuxna jag hör sucka över ovänskap och hårda ord ungar emellan för att de har tagit varandras kläder. Då får man i föräldrarollen gå in och bryta. Det ingår liksom i föräldrarollen att styra in och våga ta en konflikt med tonåringarna och säga NEJ! 
Så här börjar vi med att INTE låna kläder av varandra.

Ipad tid eller inte. Jag vet att varenda unge inkluderat mina anser att ipadsen som de lånar av skolan. (Som förädrarna hyr). Anses vara deras egna och att de bestämmer användandet av den själva. Det är såklart jätte bra- när det fungerar. Men när det går överstyr och ipaden har flyttat in som en familjemedlem som är vaken dygnets alla timmar och med vid alla måltider. Tja då återigen får föräldrarollen hugga i och sätta ipad tider. Uppenbart ett stort behov av dessa, annars hade inte så många i vuxenvärlden suckat över skolans ipads.. Den här sommaren startar vi med 11-11 ipads- vill man sova längre tar man av sin ipads tid och nej man kan inte ha den tillgodo och låta den vara vaken hela natten, för att man själv inte orkat gå upp på morgonen..

 

  

Ovan kan egentligen tyckas vara självklarheter- men våra ungar kan inte tänka ut själva- och då måste vi i vuxenvärlden rycka ut. Vårt mål är ju ändå att skapa human vuxna av våra tonåringar. Blir det styrda in i dessa led tror jag också att de mår bättre än att utan.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Bonus och belöning till den som utveckas och sköter det som ska skötas. Varför inte ett flashigt mobilskal? Gå in och kika på Idol of sweden sida, vettja. I samarbete med Idol of sweden bjuder jag dig också på en rabattkod under bilden- den ger dig 20% på din beställning!! In och shoppa dina sommarpresenter nu!!!

 

Fina mobilskal och tillbehör

I samarbete med Idol of sweden får du här en rabattkod som ger dig 20% vid ditt köp
KOD: ANNELIESSOMMAR

Själv hoppas jag få min beställning idag- snabb leveranstid- 1-2 dagar- superduper!!

Kram A.