Ytterligare en tidig njutbar morgon vid poolen här i Limassol på Cypern. Pollonrådet är nystädat och gästerna börjar vakna till liv. Själv har jag morgonpromenerat intet nyvaket Limassol längs havskanten. Här är fint och Blue star hotell via TUI kan alltid rekommenderas. God service rent och fräsch. Bra aktiviteter för våra ungdomar också. Det där med chartersemestern är så klart inte alla förundrat. Egentligen inget som jag tar för självklart, utan någonting jag prioriterar sätter sikte på och visualiserar den goda känslan. Jag sätter otroligt mycket värde på att tillbringa ledig tid med mina ungar, under en sol vid en pool och ett hav. Även om det alltid finns en saknad av de stora tjejerna som väljer andra pooler och hav, så väljer jag att fokusera på den goda känslan av det nuet som är här- just nu. En tonåring har vaknat till liv och den andra kommer komma som tripp trapp trull med tjejernas lillebror och hans mamma. Att få pengarna att räcka till en chartersemester kan med god planering fungera för de flesta. Nedan några tips till singelmammans vardag att få till för kommande semestrar 1. Checka din lönespecifikation varje månad och sött av den summan som är semesterersättning på ett semesterkonto. ( semesterersättning brukar ligga runt 12% ) 2. Sälj onödiga ting och kläder som inte används på second hand loppis blocket eller feb-sidor. Sätt in vinsten på semesterkontot. 3. Extrajobb. Vilka arbetsgivare skulle behöva dina tjänster vid ev arbetstoppar. In med pengarna på semesterkontot direkt, så att inte något impulsköp lockar av dig inkomsten 4. Få med dig barn och tonåringar på din goda visualisering av kommande chartersemester. En del av födelsedags/julklappspengar kan sättas in på semesterkontot likaväl som de pengar de får för avlagda leksaker och kläder. ( ju högre andrahandsvärdet blir- ju mer vårdar ungarna sina saker - inget ont som inte har något gott med sig.) 5. Följ charterbolagen på sociala medier och ta vara på deras prissänkta erbjudanden. Japp, detta var några tips till att få fler att prioritera en charterresa under solen. Nu ett första dopp i poolen sen inväntar vi sjusovarens för att ta ett havsbad. Kram A.