Morgonstund har guld i mun och jag älskar mornar som dessa. Kaffe, bloggande radio p20 ( loaklradio för Lerum- superduper bra!) Drt var ett tag sedan både vad gäller bloggandet och radiolyssnandet. Ibland får man påminnelser av att pausa det vardagliga.

Kanske är det också genom pausar som godsakerna dyker upp och man känner saknaden?

 

 
En singelmamma njuter av lugnet sommarmorgon och balkongen

Morgonstrech och reflektion avklarat ochjag äger dagen. Bonus att jag sitter på balkongen fast att klockan bara precis passerat åtta! Ett tillvaratagande av ljus och utomhus- I really love that! Mornar som dessa bunkrar jag inom mig i minnenas arkiv. Självklart finns det saker som även jag saknar- men så mycket smartare att bunkra en morgon som denna med allt det som den har utan det som saknas.


Min mac mitt kaffe( i bästa kaffemuggen och pellargonier rekvicita på min balkong- I löve it!!

Barnen på ferie hos sin pappa och jag äger inte bara dagen- jag äger våningen (tvätt och städ efter flera lediga sommarveckor) och jag äger musiken och ljudet och fjärrkontrollerna! Kontrast till årets andra dagar ha ha. Ljust nu ljudar radion gott från vardagsrummet med musik som jag gillar! 

Som mamma är jag idag trygg med barnens sommarvistelse hos sin pappa och storfamiljslivet. 

Är det så enkelt att trygghet skapas med kommunicering?

En födelsedag med bra smarbete lägger bra grund. 

En singlmammas vardag kan se annolunda ut dag från dag- och hur svårt det än har varit emellanåt att vara ifrån sina ungar under tex lov genom åren, så tror jag att kraften och energin att lagra, och beaka den egna personen och viljan och inte bara rollen som mamma behövs. 

Men visst - jag har erfarenheten av att lämna barnen utan att man ha dragit jämnt i föräldraskapet. jag har erfarenhet av att nya regler tyckande och kläder saker och ting kommit till barnen utan att jag har fått vara med att tycka bu eller bä, för att en nya partners tyckande kommit in 

Vilken roll ska nya partners ta vad gäller ungar med in i förhållanden? 

Styvmamma styvpappa bonusmamma bonuspappa styvsyskon och bonussyskon. Egentligen märkliga sammasatta ord. Någonstans finns befintliga föräldrar och det är egentligen mer viktgt att varje vuxen som kommer in i ett barnsliv låter just de befintliga föräldrarna vara bekväma i sina roller än att klampa på och över en förälder. Inegn singelförälder ska behöva känna sig otillräcklig i sitt föräldraskap för att en ny partner kommerin vid den andre förälderns sida. För barnens skull.

Medans barnen njuter av sommarledighet bland krabbor och tång ska jag njuta av lugnet och ägandet av dagen. They have fun and so do I. 


The balkony min oas i sommaren

 Om jag som vuxen ser det som bästa livet för mina ungar med skilda föräldrar istället för tvärt om - visst borde det skapa mer trygghet hos barnen? Även om jag inte alltid tänkt så genom åren så -I belive that today! Kanske är jag lite seg i starten och behöver mina rondellkörningar ha ha. (By the way- jag skulle kunna skriva en bok om kommunicering i ämnet att var en singelmamma med och utan kommunicering i föräldraskapet och att alltid tåspetsa för att nå längre och bättre själv) Alla har vi olika världskartor och alla är vi ok. 

En bra funderare: Meningen med kommunikation är den respons vi får..

Oj kaffet är slut dax för dagen!

Kram A.