Denna sommaren går till världshistorien på många sätt. Rekordvarmt sen i maj- och imorgon är det sista juli! Flipflop, solglasögon och vattenflaskan- mina bästa denna sommaren! Och vatten- tja, det har väl aldrig varit så omtalat som nu?! Och tanken på att klara sig utan vatten i kranen är i nuläget en tanke som börjar närma sig mer sanning än någongång tidigare under min livstid! När min hemkommun går ut med en slags uppmaning till kommuninvånarna att se över hur vattendropparna används eftersom det blir stopp på utpuppningen av vatten ur ena sjön om 1 vecka och om 3 veckor har även andra sjön nåt sitt max om torkan kvarstår! Herre gud!! Har väl aldrig ångrat så mycket som idag de extra vatten dropparna som runnit ur våra kranar under diskande tex!


Genomsvettig klockan tio ikväll- trots kortärmad sommarklänning- då är det varmt. Termometern visade 25 grader! Först nu halv två är balkongen skön att inta- kanske skulle sova där?

Idagsläget råder kokningrekomendationer av dricksvattnet i den del av Lerums kommun som jag bor i. Något bökigt att inte kunna ta vatten direkt ur kranen ska villigt erkännas . Men hellre koka än insjukna. Jag kokar allt vatten som ska i kaffebryggen, tandborstningsvattnet och vatten som grönsaker och frukt sköljs i. Det vi dricker i glas har jag köpt på flaska- blnadat av utan och med kolsyra. Extra jobbet med kokningen känns nu endast som en nål i en myrstack när jag läser kommunens uppmaning och information! Om vattentillförseln här STOPP och vi inte har vatten i kranen alls- Hur påverkar det då?? En tanke jag aldrig tidgare trott jag sklulle stå så nära.. Och jag tänker bidra med min sparsamhet av dessa kvarvarande vattendroppar så väl jag kan!

* Disk och tvättmaskin ska fyllas till bristningsgränsen innan de sätts på

* Tandborstning sker nu med köpevatten

* Duschning varje dag är nu passe- tar havet och sjön till hjälp med med att kroppen ska få vatten

Hur tänker du om att vattnet kan ta slut?

På vilket sätt sparar du på vattnet?
Fler förslag mottages gärna!!

Alltså tänk om..  utan vatten i kranen kan inte tvätt och diskmaskin matas, duschning inte göras och toaletten inte spolas.. Hur löser man det 2018? Utportionering av vatten till toalett och dusch- det kan bli liv i luckan här om det blir så- två hemmavarande tonåringar som gärna belamrar badrummet.. Öppnar upp tanken och känner att det ändå är enkalre för oss än för gamla och sjuka utan vatten- Hujeda mig vilket senarie!

By the way- jag hoppas inte att någon nu göder sina uttorade fönsterblommor med litervis med vatten! Och förhoppningsvis slipper jag nu det irriterande vattendroppandet från grannens blomkrukor ner på min balkong-
Vattningsförbudet bör väl gälla balkongblommor också?

Jag har verkligen en oro över att vattentillförseln ska strypas- så mitt tips är att vi alla hjälps åt att spara på det vatten vi kan spara på!

Funderar på hurvida någon har förutspått denna långa sommarvärme hos oss i Sverige i år eller grundvattennivåns minskning?
Jag menar det brukar ju alltid spås väder framför allt innan sommarperioenden- hade jag läst eller hört på nyheterna om att sommarhettan skulle vara från maj och fortsätta in i augusti hade jag nog tänkt ytterligare ett varv innan jag beställde Cypern resan- hade enkelt kunnat byta ut en vecka vid medelhavet mot en vecka på ett mysigt havshotell i Bohuslän- om jag vet att det är sommarvarmt väder! Så skönt att vi iallafall fick till några nätter på finfina Stenungsbaden i förra veckan- I love that place! Återkommer med bilder därifrån imorn! Nu ska jag klura vidare på fler vattenbesparingsmöjligheter, längsta ordet ever- Men nog så viktigt i nuet!!

Kram A.