Med 4 barn i olika åldrar har jag näst intill alltid hållt på med ommöbleringar och ändringar i mitt hem. För en del kanske stressande men för mig har det varit av vikt att ändra efter barnens behov. Idag med endast två hemmavarande och större yta för oss tre än någonsin genom åren, jobbar jag aktivt med att ta bort alla onödiga ting. Det tar sin lilla tid. Jag är en samlare. (Mormors arv att spara till sämre tider..) Ett beteende tar mellan 1 till 3 år att bryta.. I vilket fall medans tjejejrna gottar till sig på sommarsemster med sin far sliter singelmamman med tonåringarnas rum. Kan tyckas att de borde göra det själva-visst, men jag nu tar jag i ett medvetet val tillvara de lediga veckorna till att fixa hemmet och deras rum. Att inte bli avbruten och att få jobba undan i lugn och ro ger resultat och skön känsla. På söndag är de hemma igen och då ska jag njuta av dem och ett färdigt hem!

Hur inreder man då ett tonårsrum? Såklart har olika tonåringar olika behov. Likaväl som våra hem och ekonomiska möjligheter ser olika ut. Jag som singelmamma budgethandlar på rea och på secondhand.
Mina tonåringar har inte längre något skrivbordsbehov- men eftersom de ändå har böcker block pennor etc är deras sängar från Ikea med sänglådor under superduper. Där i kan de samla!
  
Tonårsrum i gråskala

Alla onödiga möbler borttagna och få färger. Tänker att lugn och r blir bra för röriga tonårshjärnor ha, ha. Mörkläggande grdiner bara att dra för när tonåringarna vill sova hela dagen utan dagsljus!

 
Klädställning och sittpuff ett måste i tonårsrummet idag!

Grått och vitt är basen. Då passar den vita klädställningen perfekt och kläder i olika färger stör inte. Ser mer ordnngsamt ut i stället. Sittpuff som extra bord extra stol och också slänga kläder på. Som jag har plockat från golvet dessa dagar..
En extra kudde och pläd så mysigt att krypa ner på/under när höstmörkret faller. I gråskala förstårs! 

 
Spegel spegel på väggen där med vit träram.
Mina tonårstjejer behöver definitivt varsin STOR spegel i sina rum. Kan en spegel gå sönder av tittande?? Vi spegel fin fint mot de grå väggarna. Och som ni ser sittpuffen i vitt sammet så enkel att flytta runt. Byråer är bra. Ner med allt som stör i lådorna! På där tv. Gott för en tonåring att krypa ner i sängen och slappa till tvserier.
Jag kan säga att den där singel mamman i spegeln har slitit- men skam den som ger sig- jäklar så bra det blir! och rent också! Definitivt ingen kostsaminredning men praktisk för en tonåring att trivas i och hålla efter!

Nu dax att njuta av dagen!

Säng: Ikea

Spegel:Jysk

Sittpuff:Gekås

Gardiner: Ikea

Pläd och kudde: Rusta

Påslakan: Rusta 

Kram A.