Det där med att vara singelmamma har likaväl sina fördelar som baksidor. Heltidsjour 24 timmar om dygnet gör att man kan få rycka ut när som och helt ändra sina egna planer. Kan vara denna rollen genom åren har utvecklat min flexibla ådra positivt. Visst kan man planera men hur det egentligen blir tja, det kan vara en annan femma. I allafall som singelmamma till 4 tjejer. 

Det är genom ökad utveckling av flexibilitet som vi också kan ha förståelse för och få ökad ok i att den egna världskartans planering inte är den ända rätta och annat än det som tänkts och planerats kan vara helt ok ändå. Det som är rätt för dig behöver inte vara rätt för mig och tvärt om. En mening som kräver sin övning... och ger goda resultat i att öva. TESTA!

  
Bäddad säng i gråskala
är nu huller om buller av lakan och täcken och någonstans där under finns en tonåring som varit elementvarm i natt bredvid modern.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

Igår tog vi första turen med 16-åringen bakom ratten. Kan det vara så att jag som handledare var den mest nervösa..? Hm.. Allt gick iallafall bra. En blandning av skratt och allvar mellan rutor och linjer på den stora parkeringsplatsen. 


Hon rattar Renault Captur & gör det bra!

I min roll som handledare följer jag handbokens upplägg. Jag är supernöjd med handledarutbildningen hos Ardins trafikskola här i Lerum. Jag förstår syftet med handledarutbildningen och jag har en del att tänka på och öva i rollen till att handleda min dotter till en bra trygg och säker förare bakom ratten. Kanske skulle de andra två körkortslösa hoppa på nu så kan vi ha umgänge med körkortstema i den lilla vita pärlan. Min "lilla" Renault Captur känna alldeles lagonm och bra även i detta syfte.


Handledarbok och handledarutbildning via STR hos Ardins i Lerum
Både bok och utbildning har gjort mig trygg och lärande i min nya roll! 
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 

Idag är en annan dag och bägge tonåringarna ligger nerbäddade med halsont, snorande näsor och feber- Välkommen höst eller vad säger man.. Min minsting påminde om att det var exakt så vid terminstart förra året också att sjukstugan kom igång här bara efter två veckor i skolan. Det som skulle bli en ensam tyst skrivardag blir en annan blandning av innehåll... Passar på att ta en timmes skrivande nu på morgonen medans tonåringarna har somnat om. Vid lunchtid blir det nog mer passupp än skrivande i tysthet...

Yes, övning i flexibilitet fortsätter och jag är övertygad att det är bra för mig och att jag behöver den övningen. När jag ser regnet utanför mitt fönster ihop med den gråmulna himlen, är känslan skön. 

Nu till det andra tangentbordet!

Kram A.