Idag gick jag igenom mina intäkter och utgifter i företagandet och gav mig själv en klapp på axeln i beröm över att ta mig tid till att hålla koll på vart pengarna tar vägen. Penna och papper, kan de vara mina favorit verktyg till framgång, även här?
Allt blir liksom mer på riktigt för mig när jag skriver förhand. Det gäller även siffror. Jag ska villigt erkänna att likaväl som att det ger en god känsla hos mig att hålla manuell koll på in och utgifts biten både privat och i företagandet, så är jag väl medveten om att det också tar onödig tid i anspråk. Tid som jag skulle kunna lägga på annat i mitt företagande. Som företagskvinna har jag många olika yrkesroller att beträda och underhålla. Ibland är tiden knapp helt enkelt att få en jämn balans för alla rollerna. Tidsvinst från sifferkoll som teknik kan göra skulle så klart underlätta.

Jag har tidigare funderat över att ha ett digitalt kassasystem och jag har också testat men inte hittat något som vunnit mitt förtroende och inte heller tidsvinst. Kan ju vara så att jag inte har prövat det tillräckligt länge..

 

När jag fick möjligheten att göra denna texten ihop med ett företag som arbetar med  affärssystem kändes det helt rätt för mig! Bexonline som företaget heter erbjuder just dessa traditionella affärssystem, likaväl som butiksdatasystem, molnbaserade affärssystem och webbaserat affärssystem som exempel. Det kan ju inte bli bättre för en entreprenör än att samarbeta med ett företag som kan ge den variationen i sitt sortiment. Orden och tankarna i texten är så klart mina egna. Som den idéspruta jag är skulle det kunna vara så att jag i min framtid utvecklar mitt entreprenörskap till att kunna innefatta tex ett café. Wow så häftigt det skulle vara! Helt klart skulle behovet av ett butiksdatasystem uppstå. Skulle jag börja med uthyrning skulle jag direkt investera i ett smart kassasystem där jag via in och utloggning på min iphone hela tiden har koll på varenda krona som går in och ut på företagskontot. Jag gillar enkla tekniska lösningar som spar tid och ökar effektiviteten. Ett sådant system skulle verkligen göra det för ett företag i uthyrningsbranschen. Det kan jag absolut se. Tiden som skulle bli över skulle jag ta i anspråk till att reflektera vidare i  vad för produkt eller produkter som ska finnas till uthyrning, för det vet jag inte ännu.

Kram A.