Lördagshänger denna morgon med mig själv. Superskönt att tänka och reflektera när inget bryter av. Egen tid. Så viktigt för mig att ge mig själv tillgång till dessa stunderna även när vardagen rusar på.
Hur gör du för att få till din egna tid?
Tänk en gång i tiden var jag mer imponerad av andras umgänge än mitt egna.. mer imponerad av bekräftelse av andra än den från mig själv till mig själv. Tacksam över min egna utveckling som gett känsla och resultat i mig själv som bekräftare. 

 I dessa tider när vi pratar och vill lära de unga att vara källkritiska är vuxnas beteende också värt att betrakta. Vill jag tänka negativt kan jag tänka hur sorgligt det är med bekräftelse som söks för den egna personen genom baktalande av någon annan. Tänk så sorgligt att människor går från det ena bordet till det andra för att bekräfta sig själva genom föraktande prat om andra. Jag är övertygad om att både du och jag vet mycket negativt om någon annan utan att varit i närheten av personen. Osanning som sanning, men genom någon annans upplevelse och inte vår egna. Ingen kan älska alla men ingen annans åsikt bör stå bakom vem som älskas eller inte.Det egna beteendet och behandlingen till och mot en annan människa bör ske efter eget huvud och upplevelse och inte efter någon skvallrig baktalare, oförmögen att leda sig själv till bättre person. Godhet och kärlek sänds aldrig vidare av att krossa någon annan för den egna personens skull.

Vill vi, kan vi enkelt coacha oss själva:

På vad grundar jag min åsikt om en annan människa?  
Av egen upplevelse?
Vilken?
Av någon annans ordande?

Det coachande ledarskapet handlar om att prata med istället för om. Ett gott tips till chefer och andra som sitter lika väl i personlrummet som utanför och pratar om.. 

 
Black is beautiful i inredning

Pappahelg för de hemmavarande girlsen. Helt klart har dessa helger inte alltid varit avkoplande men numera har jag kommandot över min känsla och njuter av att stoppa in det innehållet som ger mig mest. Ett bra och utvecklande samarbete i föräldraskapet kan såklart ha sin betydelse. Ett tips till både sammanlevande som skilda föräldrar!

Idag fixar vi mer heminredning- mer svart, mer grått och mer planering. Stormen Knud får vinda bäst den vill på utsidan. Tacksamt tar jag tillvara. Njuter av utveckling och ser förändring som viktigt att nta tillvara och lära sig själv av.


Silverspeglar ska bli svarta

Ser en intervju med Stina Wolter i nyhetsmorgon nu på förmiddagen. Blir väl påmind om att lära sig och andra att se det goda i varje person i de speglar vi möter. Det ytliga ytterstoftet är bara ett stoff och unikheten är det verkligt vackra istället för något likasinnande ideal av utsidor och kroppar. 

Skrivtid? Japp, en belöning till mig själv och ett definitivt tillvaratagande av innehåll. Fritt ledigt och utvecklande. Tystheten ger inspiration och orden. I love it! Växer av det- ser olika perspektiv, tar dem tillvara och får ner orden på pränt. Tänk att det otänkbara kan om man vill bli det tänkabar och där är jag nu- mitt i min författarkurs!

By the way, sittplatser för med- istället för omtalande, och bordet blir ett hems välmående medelpunkt, och därmed blir Knuds vindar höstigt goda istället för isigt kyliga. Thats it!

Kram A.