Hur att nå bästa resultat i sin egna framgång måste väl ändå vara att stå fast vid sina egna drömmars mål vad gäller sig själv? Att sen aldrig låta det egna målet och världskartan ses som det riktiga för någon annan. är också en grund. Därmed inte sagt att det är enkelt. Coaching med öppna frågor gör så gott i detta ämne, det vill säga att den som coachar är coach nog att alltid, alltid plocka bort sin egna världskarta. Här ger övning färdighet. Coaching innebär inte att få någon annan att göra det som man själv vill!

Likaväl som i arbetgruppen så är det goda samarbetet grund i gott föräldraskap och det goda i gruppen på hemmaplanen. Olika egenskaper, olika världskartor och bagage som ska enas om en och samma landsväg. Det är också när olikheterna hos varandra ses som olika värda som den jämna balansen får sig en törn. När någon annans olikhet inte är lika mycket värd för oss själva som den egna. Då behövs lite mer utveckling och arbete med det egna personliga. För en annan mäsnniskas olikhet kan vara nog så bra som den egna. Och glöm inte att den också kan tillföra dig själv! Att umgäng för ett barn bara ska vara efter en förälders sätt att se världen och det rätta efter, blir ju helknas. Dubbla föräldrars världskartor blir dubbelt upp och mångfald för ungar oavsett hur bra den ena eller andra världskartan tycks vara.

 

Jobbade undan några punkter på "to do listan" medans mattepluggandet med minstingarna pappa pågick vid köksbordet. Samarbete mellan skola, föräldrar och föräldrar emellan är bäst när ett givande och tagande sker. Det resultet var vid mitt köksbord nyss. Sämre resultat kan oclkså alltid bli bättre och det börjar allt med oss själva.. Sen kan det ta sin tid att få till.. men när man äntligen är där är det mega skönt!

Nu ska jag höra lite mer om gymnasiemässan - snart är det dags igen för gymnasieval. Kan undra vad det blir denna gången?

Kram A.