Det där med att tänka "rätt tankar" kan vara en utmaning men är också ett grymt verktyg till att ta sig framåt i livet. En tanke kan enkelt förstärkas genom skrift och tal. Då gäller det   att den är rätt, eller hur? Det finns en fantastisk kraft eller man kan kalla det möjlighet i våra tankar. En möjlighet till att vända om gör, nytt eller helt krast ta sig dit man vill i livet.

För mig är penna och papper nästan något magiskt. Jag kan i skrift bekräfta mig själv när modet är nere jag kan sätta ord på mina önskningar framöver och jag kan detaljera ner vad jag är tacksam över. Varför att lägga kraft på detta? Jo för genom detta tar jag kommandot och ger mig den bekräftelse som jag själv behöver. Att lägga det ansvaret i andra människors händer verkar ju heltokigt. Tänk om givningen kanske inte under hela min livstid ser mig för den jag är eller behöver.

Att känna och fokusera på tacksamhet är en slags grund till allt. Jag tror inte det handlar om att inför följare på facebook eller med ord få bekräftat tacksamheten av andra. Jag tror på att det handlar om det mjuka värdet inom oss, från oss själva till oss själva. Tacksamhetens bägare som sitter där inne behöver vidgas och fyllas. Här kommer penna och papper in. Att detaljera vad man är tacksam över, dag efter dag. Ju mer punkter som skrivs ju mer finns att läsa och fylla sig med när sinnestillståndet behöver kraft.

Att skriva ner några punkter som man själv har gjort bra under dagen. Varför det? Om jag vet att jag har gjort det bra vet jag ju det? Jo, så klart men när minnet inte kommer ihåg dem och är fylld med sånt som inte blivit lika bra, då har du bra sidor att vända tankarna med. Vi tänker ca 60000 tankar om dagen och de allra flesta är sånt som vi alltid tänkt.. Tänk om det är tanjar som förminskar mig eller låter bli att känna mig god...

Min må bra bok är fylld av termer som gör mitt sinnestillstånd gott. Enbart skrivna av mig själv till mig själv. Och jag vet skillnaden när jag inte skriver och när jag skriver. Som natt och dag. 

 

Tipsar om att investera i en alldeles vanlig skrivbok- gör den sedan till DIN MÅBRABOK! Vad det innebär vet bara du, du ska bli glad och längta till boken. Sida upp och sidan ner 3 saker du har gjort bra 3 saker som du är tacksam över och 3 saker som du behöver hjälp med. Därefter finns bästa boken i din hylla att också plocka fram de dagar då sinnet inte är på topp.

Mina drömmars bok- en bok med mina drömma och mål. Allt i presens, som om jag är mitt i drömmarna och känner känslorna av dem. Små som stora saker. Jag uppskattas för den jag är. Jag arbetar tillsammans med likasinnande som ser värdet av mig som person och inte bara i det som jag presterar. Jag njuter av vilkorslös vänskap och kärlek osv.

Jag tror på iden Jag tror på handlingen. Jag tror på min bok!

By the way- I förra veckan skrev jag att jag behövde hjälp med att hitta en ny plånbok. Min rosa kändes kändes sommar. Jag specificerade en svart.

I går kom den på posten- från helt oväntat håll! Vilken aha upplevelse. Mina tankar har kraft, mina punkter fungerar och min tacksamhet blev påmind om att den vilkorslösa vänskapen kan överrska med mycket!

Kram A.