Kul saker tillsamman även i yrkeslivet. Jag tänker att vi behöver det. Pricken över i:et eller kryddan i vardagen. Fartfyllda företagsevent med aktiviteter i högt tempo kan ge bästa resultat i motivation och gemenskap. Jag är helt övertygad om det.Likaväl som gemensamma resor till en anläggning i form av tåg istället för varsin bil kan ge goda samtal och luckra upp.


Tittar jag igenom mitt yrkesliv, från det jag började deltidsarbeta efter gymnasiet tills idag är eventen många. Under min 30 år har det där med det lilla extra både för kunder som för anställda utvecklats från ett eftermiddagsmöte med en bullbit till kaffet, till idag mer kreativa sittningar och rena nöjesupplevelser. Herregud vilken bredd jag har av givande företagsevent!! Jag har också själv haft förmånen av att genomföra event och försökt fixa till det där extra som ger en god upplevelse och minne. För några år sedan  föreläste för en grupp arbetssökande i Göteborg. En sittning sponsrad av bla ett studieförbund. Gruppen arbetssökande kan ha det tufft och står utanför arbetsmarknaden. Jag fick för mig att överraska de arbetssökande med varsin goodiebag. Det kom fler än vad jag trodde men goodiebagsen fixades! Min föreläsning gick ut på att inspirera de arbetssökande till företagsamhet och jag pratade länge och väl om att söka modet och sätta en företagsidé i hamn. Att som arbetssökande få en goodiebag gratis på en var oväntat, glädjande och givande. Med det vill jag säga att även om medlen är små så finns det alltid något att göra som kan stärka och ge kraft i en annan människa eller grupp.

Som deltagare har jag varit på konferenser på de mest olika ställen. Kursgårdar mitt ute i ingenstans där aktivitetsschemat har avgjort hur väl minnet av konferensen har blivit. Konferenser och företagsevent utomlands? Absolut! Här spelar också planering och schema en stor roll för minnet och att "trolla bort långa resor. Jag tänker att det roligaste eventet eller konferensen har sitt engagemang bakom, samt hög service och flexibilitet. Att jobba med människor innebär alltid att "vad som helst kan hända"! En vettig kartläggning av kundgruppen som nyttjar eventet/konferensen är en grund de gånger som jag varit super nöjd. Kvällsaktiviteter med teaman kan också öka gemenskapen. Det kan bli ett fantastiskt underhållningsvärde för gruppen.

Eftersom jag tror på att komma bort i från väggarna tillsammans och göra något ihop som inte ingår i den vanliga vardagen är det en självklarhet att skriva detta inlägg i sammarbete med just ett eventbolag som har sin styrka i skräddasydda upplevelser och proffessionella möten. Både de och jag ser vinst i glada medarbetare och kunder! Orden i texten är såklart mina egna.

Jag tänker, igen, att det är så väl värt för medarbetare, för arbetsgruppen och för företagets resultat att få de där helroliga minnena av en heltokig arrangerad aktivitet på en konferens. Framtiden kan bli så otroligt ljus och luckra upp många gruppringar och slitningar. Ett roligt minne till sammans kan ge kraften att brainstorma och få full effektivitet i vardagens slentrian Får arbetsplatsen dessa upplevelser ihop blir snart det tysta sammanbitna i lunchrummet utbytt mott leenden och skratt. 

Funderar på om det kanske skulle vara dags med ett kreativt inspiritionsevent med högt tempo tillsammans med entreprenörskollegor..?

Bilderna: hämtade från yrkessamma event genom åren

Kam A.