Inom ämnen som hårfärg och heminredning har jag näst intill alltid varit förändringsbenägen. Otaliga är hårfärgerna och frisyrerna genom åren. Såpas många att vissa hårfärger har glömts av ..iallafall av mig. samma förändringstänk, med sikte på att allt alltid kan bli bättre finns också inom homestyling för mig.  

Under många år tillhörde jag gruppen trångbodda och kamperade i 3 rum och kök med mina fyra tjejer. Allt eftersom de växte och fick olika behov förändrade jag inredningen i lägenheten. Idag kan jag inte räknas som trångbodd i en fyra rumslägenhet med två tjejer kvar hemma, men att göra om och fixa och trixa hemma tycker jag om. Numera finns fokus på att få bort alla onödiga saker som vi faktiskt aldrig mer kommer att använda. Detta till trots då jag tycker om att tillvarata gamla ting. men just att spara på saker för att de en gång i tiden passade in är inte vad jag vill idag. Minnet sitter inte i sakerna. 

Att gallra ur är inte det lättaste när man som jag har en ådra att "spara på bra ha saker" ( tack för den ådran mormor). Idag tar jag iallafall tag i det och har gått från flera förråd till bara ett källarförråd och några Ikea kassar stående i hallen. Dessa är höstens projekt att ta sig igenom och gallra ur. I går sorterade jag gamla pappershögar och sorterade ungarnas i fyra kartonger. Tänker att har teckningar sparats så länge får de själva ta tillvara och gallra ur det som är deras. Av fyra tjejer vet jag iallafall två som kommer spara allt en som kommer slänga så mycket som möjligt och kanske en tredje som låter kartongen stå oöppnat i hennes förråd. tja olikheterna är slående fast att de ändå är lika.


Grönt kök och orange hår- jag?

Bland ungarnas papper hittade jag gamla foton varv en på mig i orangebrunt mer kort hår sittande i grönt kök! Har helt förträngt likaväl frisyr hårfärg som köksfärgen grönt. Herre gud, kan undra vart jag fick det infallet ifrån. Grön är ingen favoritfärg.. ju mer jag tänker på det tror jag det handlade om att ta upp en färg i blombåden som delade väggen.. herregud grönt kök och gröna stolar.. Stolarna är utbytta sen många år och är inte speciellt konstigt med fyra ungar sittande på dem varje dag. Lägenheten är såld sen flera år och hemmet är större fast ungarna hemmavid är färre.. Köksbordet däremot är detsamma fast idag är det svartmålat. Vilket bord! Vi var tre grannfamiljer som investerade i samma stora Ikea bord på den tiden ( 26 år sedan). Bordet har alltid fyllt sin funktion med möjlighet till många sittplatser runt om. har aldrig varit läge att göra mig av med det trots min olust till furu. Tur att jag också har en kärlek till ommålande. Den antiksvarta färgen klär bordet finfint idag! 

Jag frågade en av mina döttrar en dag vad hin allra helst vill ärva från hemmet den dag jag är död. hon bara skakade på huvudet- japp det är samma tjejer som jag tror kommer slänga allt av sina egna teckningar..  

Dagens svarta köksbord- rymligt och plats för alla som vill

Kan undra vilket av köksfärgerna möblerna eller hårfärgerna som dessa fyra tjejer kommer att minnas mig med den dag jag är död och begraven. kanske är det gröna köket och det orange håret hos deras mor starkare minnes bild för dem än dagens blonda hår kalufs och det svarta möblemanget som jag har idag...

 

Kram A.