Jag var ju inne på teknik strul och tiden det kan ta att få ordning på det, i tidigare inlägg. Som jämnvikt till det måste jag slå ett slag för program och appar som verkligen gör mig och mitt arbete sååå mycket effektivare. Det finns absolut också tid att tjäna genom dagens teknik och bra appar och program

I mina arbetsuppdrag blandar jag traditionell PC miljö och MAC miljö. Två olika datorer med två olika miljöer, där den ena passar till det ena uppdraget och den andra till det andra. Tänk vad jag har lärt mig genom åren- jag tillhör ju iallafall generationen som haft ett liv utan datorer och smartphones! 

I mina bägge datorer har jag valt att ha officepaket För en skrivnörd som mig är word programmet ett måste och guld värt att inneha även på mac datorn. Kan undra hur många "pågående" wordark med texter och textidéer som jag har sparade på mina datorer.
För skrev jag med block och penna och sparade i byrålådan- numera skriver jag i word och sparar på datorn i min skriv app. Och författardrömmen kvarstår!

I office paketen på mina datorer finns ytterligare ett program som numera dels tar mer tid av min uppmärksamhet, men som också är en stor hjälp till mitt önskade resultat. Jag talar alltså om Excelprogrammet. Den lilla självlärda kunskap jag har i programmet gör nytta och ibland får jag gnugga mina grå för att klura ut hur man ska göra. Genom att se vinsten i vad excel gör för mig och min verksamhet var det också en självklarhet att skriva denna texten i samarbete med ett företag som tillhandahåller excelkurser. Orden, upplevelserna av tekniken är såklart mina egna. 

Jag är definitivt övertygad om att en excelkurs skulle gynna likaväl mig som andra småföretagare, och övriga också för den delen. Att kunna använda programmet i sin fulla potential skulle tex innebära att jag skulle kunna göra egna kalkylblad för mer utveckling i mitt företagande och få ännu mer koll på det ekonomiska i företagandet. Även min privata ekonomi skulle få en annan överblick av mig genom detta. Idag använder jag färdiga excelark till bla transportkostnader och ser att bara det får mig att få bättre koll. 

Även om jag har en automatisk godare känsla för att använda word och skriva texter så ser jag absolut att utvecklandet i excelkunskaper kan ge så mycket mer för mig. Att lära mig att göra kalkyler och tabeller med excels alla funktioner genom att gå en excelkurs har nu en självskriven plats på min bucketlist för 2019. 
Också med mål att vara i jämnbalans av användande och kunskapen inom både word och excel innan det nya året är slut.

 Kram A.