Idag tänkte jag att jag skulle bjuda på er ett enkelt och mycket gott middagsrecept. Något jag bara "slängde ihop" igår och det tillhör inte vanlighterna i mitt kök- att jag "bara slänger ihop" maträter. Nej, ni som följer mig vet väl att mina kokkunskaper är begränsade och min trivsel är mer stressad än lugn med flera kastuller igång samtidgt. Men igår gick jag loss som aldrig förr- och gott blev det också- även i tonåringars tycke! Och då är betyget godkänt!!
Tänk - det enkla kan alltsom ofta vara det godaste.

Enkelheten kan ockå vara en god grund i annat.
Varför ska vi sträva efter mer krångel än nödvändigt?
Om alla tar ansvar i sin del av det som sker, så blir allt enklare. Enklare att hålla sams, enklare att lösa tvister. Tar vi också ansvar i att ALLAS olikheter är ok blir alla ok. Det bör vara en självklarhet men för den som hellre vill låta bli att svara på tilltal, ta bort vänner och blocka på nätet. Tja, den uppträder om om inte alla är ok. Och föredömmet för den yngre generationen blir anskrämligt. Enkelheten bör ligga i att inte se sig själv som mer fullkomlig än någon annan. Nu till bästa middagsreceptet under bilden- håll till godo!

 

Kycklingryta ála Annelie

600 gr kyckling file

1 burk kokosmjölk

kycklingfond

1 tsk sambal oelek

4 dl grädde

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk riven ingefära

salt peppar

strimlad röd paprika

1. Strimla och stek kycklingen med den pressade vitlöken salt och peppar

2. Rör i i sambal oelek och ingefära kycklingfond och stek vidare några minuter 

3 Häll i först kokosmjölken rör runt och sedan grädden koka upp och låt sedan stå och puttra på svag värme.

Servera med Ris och sallad

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Receptet är enkelt och går snabbt att tillaga- liksom bara att slänga ihop precis som jag gjorde. Kan jag kan du eller hur?

Med detta recept har du nu möjlighet att njuta av en god tidsnål söndagmiddag.

Eller varför inte piffa upp vardagsmiddagen med den?

Njutning ska ju höra till oavsett veckodag, eller hur?

Kram A.